G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.138.644,45

Reflü ve Etkileri: Dikkat Çeken Belirtiler ve Riskler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) olarak bilinen reflü, mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu durum, yemek borusunun iç yüzeyini tahriş ederek yanma hissi, göğüs ağrısı ve boğazda tahriş gibi belirtilere neden olur.

Reflünün belirtilerine dikkat edilmelidir. Reflü, yaşam kalitesini düşüren ancak genellikle ölümcül olmayan bir hastalıktır. Şiddetli ve sürekli göğüs ağrısı, yutma güçlüğü, inatçı öksürük, boğazda hırıltı, aşırı kilo kaybı, kanlı kusma veya siyah dışkı gibi belirtiler, reflünün daha ciddi sağlık sorunlarına işaret edebilir.

Reflü tedavi edilmediğinde veya ihmal edildiğinde, zamanla önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Barrett özofagusu, yemek borusunun alt kısmındaki hücrelerin mide asidine maruz kalması sonucu değişmesiyle ortaya çıkar ve yemek borusu kanseri riskini artırabilir. Uzun süre tedavi edilmeyen reflü, yemek borusu kanserine de neden olabilir. Mide asidinin yemek borusuna sürekli kaçması eroziv özofajite ve peptik ülserlere yol açabilir.

Reflü ayrıca solunum yollarına ve ses tellerine de etki edebilir, bronşit, akciğer enfeksiyonları, kronik boğaz problemleri ve diş erozyonuna neden olabilir. Ayrıca sinüslerin tahriş olmasına, kronik sinüzit gelişmesine ve astım semptomlarının şiddetlenmesine yol açabilir.

Özetle, reflü ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği için belirtilerine dikkat edilmeli ve gerektiğinde uzman bir doktordan destek alınmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Reflü ve Etkileri: Dikkat Çeken Belirtiler ve Riskler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!