G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Özgür Özel’den sert eleştiri: “Emekli maaşı sadece 11 kilo sucuk alıyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’daki seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, iktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi. Özel, AK Parti’nin temsilcisi Mehmet Şimşek’in uygulamaya çalıştığı sıkı para politikasını eleştirerek, halkın acı reçeteyi içmek zorunda bırakıldığını savundu. 1 Nisan günü seçimlerin ardından AK Parti’nin Afyon Belediyesi’ni kazandığı takdirde, halkın sesini duymayacağını dile getirdi.

Özel, emeklilere de seslenerek, en düşük emekli maaşı ile geçim sıkıntısı yaşayanları anlattı. Afyonkarahisar’da emeklilerin en düşük maaşı ile sadece 11 kilo sucuk alabildiğini belirterek, hükümetin ekonomik politikalarının emeklileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

CHP lideri, emeklilerin talepleri için çözüm önerileri sundu. Emeklilere 700 milyar TL’lik kaynak ayrılması gerektiğini belirten Özel, Tayyip Erdoğan’a seslenerek emeklilere verilmeyen paraların maaşlarına yatırılması ve elektrik, su, doğalgaz indirimlerinin yapılması gerektiğini öne sürdü. Ancak hükümetin yeterli kaynağın olmadığını belirttiğini söyleyerek, bu durumun emeklileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Özel, Erzincan’da yaşanan maden faciasındaki bir şirketin vergi borcunun affedilmesi ve zenginlerin vergi indirimi hakkında da konuştu. Özel, maden faciasının yaşandığı şirketin vergi borcunun affedilmesini eleştirerek, hükümetin zenginlerin vergi indirim taleplerine sıcak baktığını öne sürdü. Bu durumun emeklilerin haklarının gasp edilmesine neden olduğunu dile getirerek, vatandaşları sandıkta seslerini duyurarak taleplerine sahip çıkmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den sert eleştiri: “Emekli maaşı sadece 11 kilo sucuk alıyor!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!