G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

Otoyolda “Otoyol çeteleri” korkusu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin- Adana Otoyolu’nda faaliyet gösteren “Otoyol Çeteleri” adı verilen bir grup, sürücüleri tuzağa düşürerek gasp işlemlerini gerçekleştiriyor. İddialara göre, çete iki ayrı grup şeklinde hareket ediyor. Bir grup önlerinde seyir halindeki araçlara yumurta atarak aracın durmasını sağlarken, diğer grup da aracı durdurduktan sonra içindeki değerli eşyaları gasp ediyor. Sürücülere tavsiye edilen ise sileceklerin çalıştırılmaması ve araçtan inilmemesi oldu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otoyoldaki araç trafiğinde artış yaşandığı dönemde gaspçılar olaylara göz dikti. Otoyolda seyir halinde olan araçların üzerine yürüyen çete üyelerinin araçları kaza yaptırmaya çalıştığı ve bu sırada sürücüleri gasbettiği görüldü. Sosyal medyada hızla yayılan bu tür videolar sonucunda birçok araç sahibi benzer durumlarla karşılaştığını belirterek bu durumun bir çete tuzak olduğunu ifade etti.

Gaspçıların otobanda kurduğu yumurtalı tuzağa dikkat çekildi. Tehlikeli bir şekilde araçların önüne atlayarak sürücüleri durduran çete üyeleri, araçların camlarına yumurta atarak sürücü görüşünü engelliyor. Bu sırada arkadan gelen diğer grup ise duran araçları gasp ediyor. Aynı zamanda araçların önüne atlayan kişilerin yaralı numarası yaparak sürücülerin yardımına ihtiyaçları olduğunu belirtmeleri ve onları araçtan uzaklaştırarak gasp işlemlerini gerçekleştirmeleri dikkat çekici.

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran olaylarla ilgili pek çok sürücü uyarıda bulunarak benzer durumlarla karşılaşılması halinde araçtan inilmemesi ve daha güvenli bir bölgeye gidilmesi gerektiğini vurguladı. Bu tür çete tuzaklarına karşı dikkatli olunması ve sürücülerin güvenliklerini korumak için gerekli önlemleri almaları önemli bir nokta olarak belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Otoyolda “Otoyol çeteleri” korkusu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!