G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.130.996,81

Omega-3 ile Saldırganlığa Son!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pennsylvania Üniversitesi’nde yapılan araştırmada bilim insanları, omega-3 yağ asitlerinin beyin kimyasını etkileyebileceğini ortaya koydu. Araştırma kapsamında yaklaşık 4 bin katılımcının verileri incelendi.

Farklı yaş grupları, cinsiyetler ve tıbbi tanılar içeren çalışmada, omega-3 yağ asitlerinin saldırgan davranışları yüzde 28’e kadar azalttığı görüldü. Bu etki balığın omega-3 yağ asitleriyle ilişkilendirildi.

Araştırmanın başyazarı olan nörokriminolog Adrian Raine, suç davranışını biyolojik açıdan inceledi. Raine, saldırganlığı azaltmak için omega-3 takviyesi önerisinde bulunarak, topluluklar, klinikler ve ceza adaletinde bu takviyenin önemini vurguladı.

Çalışma ayrıca, omega-3’ün reaktif ve proaktif saldırganlık türlerini azaltmada nasıl etkili olabileceği hakkında önceki varsayımları doğruladı.

Omega-3 yağ asitleri doğal olarak çeşitli gıdalarda bulunur. Özellikle somon, uskumru, ringa balığı, sardalya ve alabalık gibi yağlı balıklar omega-3 açısından zengin kaynaklardır. Balık tüketmeyi sevmeyenler için tatsız balık yağı kapsülleri de tercih edilebilir. Ayrıca, keten ve chia tohumları, ceviz, kolza yağı, yosun ve alg yağı da omega-3 içeren diğer besin kaynakları arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Omega-3 ile Saldırganlığa Son!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!