USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Öğretmen, Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan’da zeybek oynattı, kızağa çekildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bir köy ilkokuluna atanan öğretmen Ayşegül Avcı, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için öğrencilerine zeybek oyunu öğretmeye karar verdi. Çocuklara günlerce çalışarak zeybek oynamayı öğretti ve provalar yaptırdı. Törende giymeleri için öğrencilere Atatürk baskılı tişörtler dağıttı. Velilerin de cep telefonlarıyla kayıt aldığı gösteride öğrenciler, zeybek oynayarak bayramlarını coşkuyla kutladılar.

Bu özel etkinliği öğretmen Ayşegül Avcı, sosyal medya hesabından duyurdu. Avcı, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yeni atanmışım, köyün tamamı terör örgütü yanlısı. Velilerimin hepsi sosyal medyada Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaşıyor. Ben Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan’da zeybek oynadım. Bu benim zaferimdir. Kendimle ve çocuklarımla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ancak, sosyal medyadaki tepkiler nedeniyle öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı ve görev yeri değiştirildi. Merkeze alınmasıyla beraber ‘kızağa çekilmek’ olarak adlandırılan bu durum, öğretmenin daha sakin bir ortamda çalışmasını sağlamak amacıyla gerçekleşti.

Eleştiri oklarını üzerine çeken bu olayı, Rasim Ozan Kütahyalı da paylaştı. Kütahyalı, X hesabından söz konusu öğretmenin tweetini paylaşarak, “Tatvan’ın Kıyıdüzüköyü’nde öğretmen. Köydeki tüm Kürtleri terörist olarak gören ve küçücük Kürt çocuklarını Atatürk sopasıyla “terbiye” etmekle gurur duyan başörtülü bir öğretmen. Türbanlı bir Nur Serter. İslamcılık ve Atatürkçülük izdivacı bu ülkeye hakim oldu Mevcut Rejim bu” şeklinde bir yorumda bulundu.

Bu olay, öğretmenin milli bayramları kutlama biçimi ve sosyal medya paylaşımları üzerine geniş yankı uyandırmış ve farklı görüşleri beraberinde getirmiştir. Öğretmen Ayşegül Avcı’nın öğrencileri için düzenlediği etkinlik, bazıları tarafından takdirle karşılansa da bazı kesimlerce büyük eleştiri almıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmen, Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan’da zeybek oynattı, kızağa çekildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!