G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,12
CNY4,82
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.853,67
Petrol76,00
GR. ALTIN3.015,53
BTC2.295.625,40

Öcalan ile Tarihi Görüşme: 43 Ay Sonra İmralı’da Neler Konuşuldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Milletvekili Ömer Öcalan’dan Önemli Ziyaret

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na başvurarak amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulundu. Ömer Öcalan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ömer Öcalan’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmişti. Aile olarak, yıllar sonra 23 Ekim 2024 tarihinde Sayın Öcalan ile bir araya geldik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşmesinin, koşullar ne olursa olsun devam etmesini arzu ediyoruz.”

Başvuru Onaylandı, Görüşme Gerçekleşti

Adalet Bakanlığı, 22 Ekim tarihinde Ömer Öcalan’a başvurusunun kabul edildiğini resmen bildirdi. Bu gelişmenin ardından, Ömer Öcalan’a dün Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması gerektiği bildirildi. Bugün sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’ne yanaşan bir feribot ile İmralı Adası’na götürüldü.

Görüşme Saat 11.00’de Başladı

Abdullah Öcalan ile Ömer Öcalan arasındaki görüşmenin sabah saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar devam ettiği kaydedildi. Bu, 43 aylık bir aradan sonra yapılan ilk görüşme olması bakımından, siyasi ve kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.

Tecrit Koşullarına Dair Önemli Mesaj

Görüşme sırasında Abdullah Öcalan’ın, tecrit koşullarının kaldırılması ve haberleşme imkânlarının sağlanması halinde, silahların bırakılması konusunda bir rol üstlenebileceği mesajını verdiği öne sürüldü.

Öcalan’dan İlk Açıklama

Ömer Öcalan, “23 Ekim tarihinde İmralı Adası’ndaki cezaevinde Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi çerçevesinde yapıldı. Sayın Öcalan, görüşmede genel siyasi gelişmeler hakkında düşüncelerini paylaştı ve kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekebilecek teorik ve pratik bir güce sahibim. Ayrıca sağlığı iyiydi ve herkese selamlarını iletti” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öcalan ile Tarihi Görüşme: 43 Ay Sonra İmralı’da Neler Konuşuldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!