USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Nikos Kazancakis’in Zorba Romanı Opera Sahnesinde canlandırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nikos Kazancakis’in ünlü romanı Zorba’dan uyarlanan bale, Opera Sahnesi’nde seyirci ile buluştu. Mikis Theodorakis’in müziği ve Lorca Massine’in libretto ve koreografisi ile sahnelenen eserde farklı kökenlere sahip karakterler, müzik ve dans aracılığıyla birbirlerine yakınlaşıyor. Kültürler arası etkileşim, anlayış ve sevginin gücünü aktaran eser, dansın insanlığın ortak duygularını paylaşma yeteneğini vurguluyor.

Temsilde, şef Sunay Muratov’un ADOB orkestrası ve İvan Pekhov’un ADOB korosu eşliğinde; Eren Keleş “Zorba”, İlhan Durgut “John”, Sultan Erol “Marina”, David Khozashvili “Manolies”, Serapsu Yaşar “Madame Hortance” rollerini canlandırdı. Solist sanatçı olarak Ferda Yetişer sahneye çıktı. Kostüm tasarımını Tülay Şimşek, ışık tasarımını Fuat Gök üstlendi. Bale başkoreografisi Almula Özlem ve başöğretmenliği Elif Gözde Fırat yaptı.

Zorba balesi, dünya prömiyerini 1988 yılında İtalya’daki Verona şehrinde yaptı. Türkiye’de ise ilk kez Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 2010’da sahnelendi. Eser, Ankara’da son olarak 2018-2019 sezonunda izleyicilerle buluştu. Hikaye, Amerikalı John’un küçük Yunan kasabasına gelerek güzel dul Marina’ya aşık olması ile başlıyor. John’a karşılık bulan Marina, köylülerin tepkisine maruz kalır. Ancak John’un dostu Zorba, çiftin yanında yer alarak aşklarını yaşamalarına yardımcı olur. Zorba’nın cesaretiyle John’a destek olurken, Marina kalabalığın intikam arayışının kurbanı olur.

2 perdelik temsilin sonunda, Ankaralı sanatseverler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışlayarak performansı takdir etti. Nikos Kazancakis’in Zorba romanından uyarlanan bale, müzik ve dans aracılığıyla farklı kültürlerin etkileşimini ve insanlık duygularını paylaşma gücünü vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nikos Kazancakis’in Zorba Romanı Opera Sahnesinde canlandırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!