USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Milli Savunma Bakanı Güler, Sınır Ötesi Birliklerle Toplantı Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Güler, yurt içi ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile video konferans toplantısı düzenledi. Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu da yer aldı. Bakan Güler, terörle mücadele ve diğer devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı ve yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlar verdi. Ayrıca, geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile diğer İranlı siyasetçi, bürokrat ve vatandaşları için başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bakan Güler, kazanın haber alınmasının ardından İran makamlarından gelen gece görüş kabiliyetli helikopter talebi üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Akıncı İHA’nın hazırlanmasına karar verilerek İran hava sahasına giriş yaptıktan sonra enkaza ulaşıldı. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İranlı makamlarla yakın iş birliği içinde hareket edilerek görev başarıyla tamamlandı.

Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihi, disiplini, kabiliyeti, cesareti ve merhametiyle dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu vurguladı. Terörle mücadeledeki kararlılık, yeni güvenlik konsepti çerçevesinde tehditleri sınırda bertaraf etme stratejisini destekledi. PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı mücadele yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca, bölgesel barış, istikrar ve iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen planlı tatbikatlar da icra edilmektedir.

Bakan Güler, 2 yıl önceki bir tatbikata 37 ülkenin katıldığını hatırlatarak, bu yılki Efes Tatbikatı’na 50 ülke ve 11 binden fazla personelin katılmasının planlandığını belirtti. Tatbikatın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kabiliyetlerini göstermek adına önemli bir platform olduğunu ve bu yıl da başarılı bir performans sergileyeceklerine inandığını dile getirdi. Tüm silah arkadaşlarına görevlerinde başarılar dileyerek, katılımcılara teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Güler, Sınır Ötesi Birliklerle Toplantı Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!