USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Eyüpsultan’da ‘İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm’ Paneli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER), Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm’ konulu bir panel düzenledi. Panelde Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, İBB KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ve İMİDER Başkanı İrfan Tutacak, dernek temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Prof. Dr. Naci Görür, panelde yaptığı konuşmada Türkiye’de depremlerin devam edeceğini vurgulayarak levhayı durdurmanın veya yok etmenin mümkün olmadığını belirtti. Görür, levha sınırlarını insanın nabzına benzeterek depremin durması durumunda dünyanın da öleceğine dikkat çekti. Ayrıca, gezegenlerde ve diğer gök cisimlerinde deprem olmadığını, depremlerin yeryüzünün yaşadığını gösteren bir işaret olduğunu ifade etti.

Depremlerin uzun süreli etkilerine değinen Prof. Dr. Görür, depremin en büyük çevre felaketi olduğunu söyledi. Kanalizasyonların patlaması ve içme suyunun kirlenmesi durumunda sağlıklı yaşamın mümkün olamayacağını belirten Görür, çevrenin temiz tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Marmara bölgesinin olası bir depremde Türkiye ekonomisinin büyük zarar göreceğine dikkat çektiğini belirtti.

Prof. Dr. Görür, toplum olarak herkesin değişmesi gerektiğini ve depremde sevdiklerimizle ölmek istemiyorsak önlemleri almamız gerektiğini söyledi. Ayrıca, belediye başkanlarının görevlerinin ne olması gerektiği konusunda da katılımcılara soru yönlendirdi.

Panelde yapılan konuşmaların ardından, vatandaşlar deprem ve kentsel dönüşüm konularında sorularını ve görüşlerini paylaştılar. Toplantı, deprem konusunda farkındalığı artırmayı ve kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlamayı amaçlıyordu. Panelin geçekleştiği Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde, deprem konusunda bilinçlenmek ve riskleri minimize etmek adına önemli bir adım atılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eyüpsultan’da ‘İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm’ Paneli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!