G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den MEB Öğretmenlerine İlginç İstatistikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşma yaptı. Batıdaki diğer ülkelerin müfredatıyla rekabet edebilmek için, yeni müfredat oluşturduklarını belirten Tekin, 30-40 yıl önceki bakış açısından uzaklaştıklarını ve kültür, gelenek, medeniyet gibi değerlerin öğretilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Tekin, Eylül ayından itibaren yeni müfredatın uygulanmaya başlanacağını ve halkın, milletin değerlerine sahip çıktığını ve bunların gelecek kuşaklara aktarılmasını istediğini belirtti. Müfredat değişikliği ile birlikte, çocukların bu değerleri öğrenerek yetişeceğini söyledi. Öğretmen sayısına da değinen Tekin, şu anda Türkiye’de 1 milyon 100 bin öğretmen olduğunu ve derslik başına ortalama 22 öğrenci düştüğünü açıkladı. Ayrıca, her 80 kişiden birinin MEB tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde olduğunu ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 13-14’lere kadar düştüğünü belirtti. Dünya ortalamalarının üzerinde öğretmen sayısına sahip olduklarını ve hiçbir ülkenin bu kadar geniş kapsamlı bir öğretmen kitlesini kamu bütçesinden fonlamadığını dile getirdi. Bu durumun, son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan payın yüksek olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Yusuf Tekin’in sözlerine göre, Türkiye’de eğitim sistemine yapılan yatırımların önemli olduğunu ve bu yatırımların devam edeceğini söyledi. Yeni müfredatın da uygulamaya başlanmasıyla birlikte, çocukların daha iyi bir eğitim alacağını ve kültürel değerlerin korunup aktarılmasının sağlanacağını belirtti. Tekin, halkın bu değişiklikleri desteklediğini ve gelecek nesillere daha iyi bir eğitim ve kültürel birikim aktarılmasını istediğini ifade etti. Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim alanında yapılan çalışmaları ve hedeflerini özetledi ve desteklerin devam etmesini umut ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den MEB Öğretmenlerine İlginç İstatistikler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!