G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,66
EURO/USD1,11
BIST10.029,73
Petrol74,14
GR. ALTIN2.905,33
BTC2.156.710,40

Meteorolojiden Gelen Uyarılarla İlgili Dikkat Çekici Başlık: “Yağmurlu ve Fırtınalı Günler Geliyor: 18 Kentte Sarı Kodlu Alarm!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt genelinde hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz bölgelerinin iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak yağışlar bekleniyor. Muğla hariç olmak üzere yağışların kuvvetli olabileceği yerler arasında Düzce, Zonguldak, Isparta öne çıkıyor. Rüzgar ise genellikle batı kesimlerde kuzeyden eserken, İç Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olacak.

Hava sıcaklıkları iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken diğer yerlerde genellikle normaller civarında kalacak. Rüzgarın hafiften orta kuvvete kadar esmesi beklenirken, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli rüzgarlar oluşabilir.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin yaklaşık 5-6 gün boyunca yağışlı havanın etkisi altında olacağını belirtti. İç Anadolu ve iç Ege bölgelerinde kuvvetli yağışlar beklendiğini söyleyen Şen, çamur şeklinde yağışların görülebileceğini ve özellikle kapının önünde çamaşır bırakmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, bazı bölgelerde ani sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Şen’in verdiği uyarılara göre Ankara ve İstanbul’da şiddetli yağmur beklenirken, su baskını riskine karşı tedbirli olunması gerekiyor. İstanbul’un özellikle Anadolu yakasında öğleden sonra kuvvetli yağışların olabileceği belirtilirken, sıcaklığın 22 derece olacağı öngörülüyor.

Son olarak, 18 kentte sarı kodlu hava uyarısı yapıldı. Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Eskişehir, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Düzce gibi bölgelerde kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Günlük sıcaklık tahminleri incelendiğinde ise Ankara’nın 28, İstanbul’un 22, İzmir’in 26, Adana’nın 31, Antalya’nın 27, Samsun’un 23, Trabzon’un 21, Erzurum’un 21 ve Diyarbakır’ın 30 derece olacağı belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden Gelen Uyarılarla İlgili Dikkat Çekici Başlık: “Yağmurlu ve Fırtınalı Günler Geliyor: 18 Kentte Sarı Kodlu Alarm!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!