USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.057,27

Meteoroloji Uyarıyor: Bugün Hangi İllerde Yağış ve Rüzgar Riski Var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya’nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısında ise kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısıyla, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya’nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara’da 27 Mayıs Pazartesi günü kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

Meteoroloji Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Manisa, Uşak için sarı, İzmir için turuncu alarm vererken, yarın Ankara, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale için sarı alarm verildi.

Bugün İstanbul’da 23, İzmir’de öğleden sonra sağanak yağışlı 28, Antalya’da öğleden sonra ve akşam yağışlı 26 derece beklenirken, İç Ege ve göller bölgesinde, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Manisa, Antalya, İzmir’in doğusunda ve Konya’nın kuzeyinde yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklık artacak ve yağışlar azalacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyarıyor: Bugün Hangi İllerde Yağış ve Rüzgar Riski Var?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!