G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,31
GR. ALTIN2.882,30
BTC2.163.173,88

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Gelen Son Değerlendirmeler: Ülkemizin Batı Kesimlerinde Yağış ve Rüzgar Uyarıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İzmir ve Manisa ile Muğla’nın kuzeybatı, Aydın’ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden eserken, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esecek.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yurdun kuzeybatısında kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat! Rüzgarın güney ve batı yönlerden; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde sarı alarm verildi.

Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, sıcaklıklar yaz değerlerine yaklaştı ancak Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların 7-9 derece düşmesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte özellikle Ege, Marmara ve batı Akdeniz bölgesinde yağışlar etkili olacak. Yaz boyunca sıcak hava dalgalarının devam etmesi bekleniyor.

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, Ege bölgesinde yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de parçalı ve az bulutlu hava tahmin ediliyor. Özellikle yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Gelen Son Değerlendirmeler: Ülkemizin Batı Kesimlerinde Yağış ve Rüzgar Uyarıları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!