G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

Meclis’te Görev Değişimi! Yeni Bakanlar Ant İçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Toplantıda, Fahrettin Koca’nın istifası üzerine Sağlık Bakanlığı’na Kemal Memişoğlu’nun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ise Murat Kurum’un atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu. Meclis Başkanvekili Bozdağ, bakan adayları Memişoğlu ve Kurum’un ant içmeleri için Genel Kurul Salonu’na davet etti. AK Parti ve MHP milletvekilleri, iki bakan adayını alkışladı. Bozdağ, Memişoğlu ve Kurum’a başarılar diledikten sonra birleşime ara verdi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum’un ataması nedeniyle milletvekilliğinin düştüğü belirtildi. Bu durumla birlikte toplam milletvekili sayısının 593’e, AK Parti’nin Meclisteki sandalye sayısının ise 264’e indi. Bakan Kurum, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, geçmişteki çalışmaları devam ettireceğini ve milletin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti. Afetlerde milleti yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Kurum, özellikle çevre konusunda hassasiyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’na atanan Kemal Memişoğlu da görevine başlarken, bayrak değişimi metaforunu kullanarak yeni görevinde başarılar diledi. Genel Kurulda ant içmek üzere Meclise gelen Memişoğlu, milletine, devletine ve Cumhurbaşkanı’na mahcup olmamak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Son olarak, bakanlık görevlerine atanan Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum’un yemin töreni sırasında partiler arası uyumun devam edeceği belirtildi. Kurum, afetten etkilenen illerle kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanacaklarını ve çevre konusundaki hassasiyetlerini koruyacaklarını vurguladı. Cumhur İttifakı ile uyum içinde çalışacaklarını ve herkesi kucaklayarak çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclis’te Görev Değişimi! Yeni Bakanlar Ant İçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!