G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO37,08
CNY4,81
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.945,80
Petrol71,17
GR. ALTIN3.011,59
BTC2.372.573,34

McDonald’s Hamburgerlerinde E.coli Alarmı: 75 Kişi Hastalandı, 1 Ölü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nin en bilinen ve sevilen yiyeceklerinden biri olan hamburger, şimdi bir sağlık tehdidi ile karşı karşıya. Ülke genelinde popüler bir hazır gıda zinciri olan McDonald’s’ın “Quarter Pounder” hamburgerleri, Escherichia coli (E.coli) bakterisinin tespit edilmesi nedeniyle alarm veriyor. Son dönemde bakterinin etkileri, toplamda 13 eyalete yayılmış durumda.

Bu bakteriden etkilenenlerin sayısı kaygı verici bir şekilde artış gösterdi. Şu ana kadar, komplikasyonlar nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği ve hastalananların sayısının 75’e ulaştığı bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamalara göre, hastaneye kaldırılan bireylerin sayısı 22’ye çıkarken, bu durumda olan hastalardan biri, Colorado’da yer alan yaşlı bir bireydir. Ancak bu kişinin ölümünden sonra ek bir ölüm olayı bildirilmedi.

Bakterinin tespit edildiği eyaletler arasında Colorado’nun yanı sıra Kansas, Utah, Wyoming, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, Oregon, Wisconsin, Washington ve Michigan da yer alıyor. Bu durum, tüm ülkede geniş çaplı bir araştırma gerektiriyor ve sağlık kuruluşları, bakterinin kaynağını belirlemeye çalışıyor.

Son zamanlarda yapılan bir diğer açıklamada, CDC, E.coli bakterisinden etkilenen 49 kişinin bulunduğunu ve bunlardan birinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Ancak, bakterinin tam olarak hangi gıda maddesinden kaynaklandığı henüz netlik kazanmadı. Uzmanların şu anda en çok şüphelendikleri gıda maddeleri arasında kıyılmış soğan ve dana köftesi yer alıyor. Bu durum, hamburgerlerde kullanılan malzemelerin güvenliği hakkında birçok insanı endişelendirmekte.

Bakteri kapmış kişilerde görülen belirtiler genellikle bakteriyi aldıktan 3-4 gün sonra başlıyor. Yetkililer, çoğu hastanın bir hafta içinde iyileştiğini ancak bazı bireylerin durumunun ağırlaşabileceği konusunda uyarıyor. Yüksek ateş, 3 günden uzun süren ishal ya da kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile baş dönmesi gibi semptomları olan kişilerin derhal tıbbi yardım alması gerektiği vurgulanıyor.

E.coli bakterisi normalde hem insan hem de hayvanların bağırsaklarında bulunabilen bir mikroorganizmadır. Ancak bazı alt türleri, özellikle “Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)”, ciddi sağlık sorunlarına ve yaşamı tehdit eden hastalıklara neden olabiliyor. Yiyecek yoluyla bulaşan E.coli bakterisinin en yaygın kaynakları arasında iyi pişirilmemiş ya da çiğ et, süt ve süt ürünleri, ayrıca yeterince temizlenmemiş sebze ve meyveler yer alıyor.

Bu gelişmeler, sınırlı bir zamanda bile olsa, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Sağlık otoriteleri, bu tür bakteriyel enfeksiyonların yayılmasını engellemek için sürekli olarak denetimlerde bulunmakta ve gerekli önlemleri almaktadır. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gıda güvenliğine dikkat edilmesi ve hijyen standartlarının artırılması büyük önem arz etmektedir. Gıda tüketirken dikkatli olmak, sağlık sorunlarının önüne geçilmesi için atılacak önemli bir adımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
McDonald’s Hamburgerlerinde E.coli Alarmı: 75 Kişi Hastalandı, 1 Ölü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!