G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Mansur Yavaş: “Aday olmamı istiyorsanız başka taktikler gerekli!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP tarafından 31 Mart’taki yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesinin ardından Habertürk TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 2023’ün mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile kendisine yönelik yaptığı “Aday olun” çağrısına cevap verdi. Mansur Yavaş, bu çağrıya ilişkin, “Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, ‘Hadi çık gel aday ol’ demekle olmaz, başka partide kaydım var. 1 gün önce beni arayıp ‘Teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz?’ demesi lazımdı” dedi. Yavaş, ayrıca konuyla ilgili açıklamalarını da sıraladı.

Yavaş, Akşener’in kendisine ve Ekrem İmamoğlu’na yapılan çağrıya ilişkin, “Bir gün önce aradı söyledi. Ekrem Bey’i de çağırmış. Ne olacaktı aramızda kura mı çekecekti?” şeklinde espri yaparak yanıtladı. Mansur Yavaş, aday olmaması nedeniyle suçlandığını ifade ederek, bu konuda net bir teklif gelmemesi halinde aday olmayacağının altını çizdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, aday olacak olursa oybirliği olması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer oybirliği sağlansaydı aday olurdum. Farklı teklifler gelirse değerlendiririm ancak basit bir ‘Aday ol’ çağrısı yeterli olmaz” dedi. Yavaş, seçimlerde başarılı olacağına inandığını ancak detayları konuşmak istemediğini söyledi.

İYİ Parti seçmeninin Mansur Yavaş’a destek verdiğini belirten Yavaş, 23 ilçede yapılan toplantılarda partililerin kendisiyle beraber hareket etmek istediğini ancak bu teklifin kabul edilmediği için istifaların yaşandığını aktardı. Bunun üzerine milletvekilleri, il başkanları ve ilçe başkanlarının istifa ettiğini belirten Yavaş, şu anda birlikte çalıştıklarını ve önceden planlanmış bir operasyon olmadığını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mansur Yavaş: “Aday olmamı istiyorsanız başka taktikler gerekli!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!