G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO37,54
CNY4,85
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST9.012,50
Petrol78,51
GR. ALTIN2.916,53
BTC2.077.296,65

Kurban Bayramı’nda İstanbul Boşaldı! Yollar Bomboş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından kent genelinde yoğun bir göç yaşandı. Vatandaşlar, tatil fırsatını değerlendirerek İstanbul dışına çıktılar. Bu durum, İstanbul’un ana yollarında ve otoyollarında boşalmaya neden oldu. Özellikle Esenyurt Haramidere Kavşağı gibi trafiğin sıkıştığı noktalarda bile bu sefer sakinlik hakim oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı süresince hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanması bekleniyor. İstanbul ve çevresinde sıcaklık ortalama 6 derece kadar düşecek. Bu nedenle vatandaşların bayram tatili boyunca yağışlı ve serin bir havada olmaları tavsiye ediliyor.

Maltepe Sahil’de piknik yapmak isteyen vatandaşlar, hava durumunun bu şekilde olacağını öğrendiklerinde planlarını değiştirmeye başladılar. Soğuk ve yağmurlu bir hava beklenmesi, özellikle açık alan etkinliklerinde dikkatli olunmasını gerektiriyor. Kurban Bayramı’nda yağışlı günler geçirmek istemeyen İstanbulluların planlarını iç mekanlara yönlendirmeleri öneriliyor.

Trafikteki azalma, İstanbul’da yaşayan vatandaşların bayram için farklı rotalar tercih etmelerine de olanak tanıdı. Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na gitmek isteyen sürücüler, normalde saatler süren bir yolculuğu daha kısa sürede gerçekleştirebildiler. İstanbul Boğazı’nın da daha az trafikle dolması, şehir manzarasını seyretmek isteyenler için fırsat doğurdu.

Kurban Bayramı tatilinde İstanbul dışına çıkan vatandaşların bir kısmı, tatil beldelerinde konaklama rezervasyonlarını yaptırdılar. Yurt içi ve yurt dışı seyahat planları yapanların sayısında da belirgin bir artış yaşandı. Özellikle karayolu ve denizyolu ulaşım araçlarının yoğunluğunun artmasıyla birlikte, seyahat firmaları ek seferler düzenlediler ve doluluk oranları yükseldi. Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşların, seyahat planlarını önceden yapmaları ve rezervasyon yaptırmaları gerektiği hatırlatılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurban Bayramı’nda İstanbul Boşaldı! Yollar Bomboş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!