G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,97
CNY4,84
GBP45,42
EURO/USD1,11
BIST9.891,36
Petrol73,86
GR. ALTIN2.876,88
BTC2.175.191,69

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Su Forumu’nda önemli konuşma yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 10. Dünya Su Forumu’na katıldı. Forum kapsamında gerçekleştirilen UCLG Yerel ve Bölgesel Yönetimler Günü: Yerel ve Bölgesel Yönetimin Siyasi Süreci Açılış Toplantısı’nda konuşan Başkan Altay, dünya genelinde artan nüfusun ve hızlı kentleşmenin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çekti.

Başkan Altay, iklim değişikliğinin su döngüsünü olumsuz yönde etkileyerek, kuraklık ve su kıtlığı gibi sorunların yaygınlaşmasına neden olduğunu belirtti. Su kaynaklarının sürdürülebilir yönetiminin kritik olduğunu vurgulayan Başkan Altay, yerel yönetimlerin su kullanımı üzerindeki sorumluluğunun büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca suyun korunması ve sürdürülebilir kullanımının geleceğin teminatı olduğunu belirtti.

Konya’nın küresel iklim değişikliğinden fazlasıyla etkilendiğine işaret eden Başkan Altay, suyun etkin ve verimli kullanımı konusunda yürütülen çalışmalardan bahsetti. Suyun teknik bir boyuta hapsedilen sektörel bir yaklaşımdan uzaklaşılması gerektiğini belirten Başkan Altay, suyun çeşitli sektörleri etkileyen bir konu olduğunu ve siyasi, jeopolitik boyutta ele alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Altay, su sorununun çözümünde küresel iş birliğine vurgu yaparak, yerel ve bölgesel liderlerin zorlukları tek başlarına çözemeyeceklerini ifade etti. Su sorununun adaletsiz dağıtılmasının dünya genelinde gerilime ve çatışmalara neden olabileceğini belirten Başkan Altay, iş birliği ve diplomasiyi teşvik etme çağrısında bulundu. Ayrıca su ekosistemlerinin sürdürülebilir yönetimi konusunda en iyi uygulamalardan faydalanılması gerektiğini belirtti.

Şehirlerin güçlü olmasının toplumların güçlü olmasını sağlayacağını vurgulayan Başkan Altay, UCLG olarak Dünya Su Forumu’na partner olmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca suyun sürdürülebilir bir kaynak olarak tüm insanların hizmetine sunulması ve toplumsal refahın artırılması konularında kanaatlerini ifade etti. Gazze’de yaşayan insanların su ve gıdadan yoksun bırakılarak soykırıma uğradıklarını hatırlatan Başkan Altay, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla ses çıkarması gerektiğini vurguladı.

Başkan Altay, toplantının tüm dünyada yaşayan insanların suya erişimine katkıda bulunmasını temenni ederek, forumun önemine değindi. Son olarak, insanların suya ulaşımının herkes için daha kolay hale gelmesi için çabalıyoruz, ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Su Forumu’nda önemli konuşma yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!