USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Kolombiya’da Ordu Helikopteri Düştü, 9 Asker Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Amerika’da bulunan Kolombiya ülkesinde, ordunun Gulf Clan adlı uyuşturucu karteline karşı Bolivar bölgesinde operasyon düzenlediği sırada yaşanan helikopter kazası büyük bir trajediye sebep oldu. Helikopterde bulunan 9 asker, kaza sonucu hayatını kaybetti. MI-17 tipi helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kaza, Kolombiya halkını derinden üzdü.

Kolombiya ordusu, Santa Rosa’da operasyon yapan birliklere ikmal yapmak üzere hareket eden helikopterin, üsse iletişimini kaybettikten kısa bir süre sonra Santa Rosa belediyesi yakınlarında düştüğünü açıkladı. Kazada, helikopterde bulunan 9 askerin tamamı yaşamını yitirdi. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, askerlerin ölümünden dolayı derin bir üzüntü yaşadığını belirtti.

Durumu incelemek ve kazanın detaylarını öğrenmek amacıyla güvenlik birimleri tarafından soruşturma başlatıldı. Kolombiya güvenlik güçleri, kaza ile ilgili her türlü detayı aydınlatmak ve benzer olayların önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Gulf Clan adlı uyuşturucu karteline karşı gerçekleştirilen operasyon sırasında yaşanan bu kaza, Kolombiya’nın güvenlik güçlerinin risk altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ülke genelinde huzur ve güvenliği sağlamak adına ordunun yürüttüğü operasyonlar sırasında karşılaşılan bu tür kazalar, ülke içinde endişe yaratmaktadır.

Kolombiya’da meydana gelen helikopter kazası, sadece askerlerin değil tüm halkın yüreklerini dağlamış durumda. Kazada hayatını kaybeden 9 asker için başta aileleri olmak üzere tüm Kolombiya halkı tarafından başsağlığı dileklerinde bulunulmaktadır. Güvenlik birimlerinin yapacağı detaylı incelemeler sonucunda kazanın nedenleri ve sorumluları hakkında net bilgiler elde edilmesi beklenmektedir. Kolombiya devleti, bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağını kamuoyuna duyurmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kolombiya’da Ordu Helikopteri Düştü, 9 Asker Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!