G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Kocaeli’de Çevre Skandalı: Firmalara Yüksek Para Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Valiliği, Dilovası’nda faaliyet gösteren iki firmanın olumsuz emisyonlarla ilgili basında çıkan haberler üzerine harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan incelemede, bir tesisin bacasındaki torba filtrelerin yüksek sıcaklık nedeniyle yanması sonucunda olumsuz emisyonların meydana geldiği tespit edildi. Firma tarafından, yanmış filtrelerin değiştirildiği ve baca emisyonlarının normale döndüğü belirtildi.

Diğer bir tesiste ise havuzdaki maddenin bertarafa gönderilmesi sırasında vidanjörün havalandırma kapaklarından sarı emisyon çıkışının gerçekleştiği ve firmanın hemen müdahale ederek sorunu çözdüğü belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda her iki tesise de toplamda 929 bin 170 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kocaeli Valiliği’nin yaptığı açıklamada, çevre kirliliği ile ilgili yaşanan bu olayların ciddiyetine vurgu yapılarak, firmaların çevre mevzuatına uymaları ve olası emisyon olumsuzluklarını önlemeleri gerektiği hatırlatıldı. Bu tür olumsuzlukların tekrarlanmaması için denetimlerin sıklaştırılacağı ve gerekli cezai yaptırımların uygulanmaya devam edileceği belirtildi.

İlgili tesislerin yetkililerine de uyarıda bulunan Kocaeli Valiliği, çevreye duyarlı olunması ve çevre sağlığının korunması için gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti. Çevre kirliliğinin insan sağlığına ve doğaya verdiği zararların önlenmesi için tüm tesislerin titizlikle denetlenmesi ve gerekli kontrollerin yapılması gerektiği vurgulandı.

Kocaeli Valiliği’nin aldığı idari para cezalarıyla birlikte, çevre kirliliği konusundaki hassasiyetin artırılarak, şehirde ve çevresinde yaşayanların sağlığının korunması amacıyla gerekli adımların atılacağı belirtildi. Bu tür olayların önlenmesi ve tekrarının yaşanmaması için tüm paydaşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocaeli’de Çevre Skandalı: Firmalara Yüksek Para Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!