G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Kocaeli’de Büyük Dolandırıcılık Skandalı! 18 Kişi 3 Milyon TL’den Fazla Dolandırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de yaşayan A.Y., eşi E.Y.Y., kayınpederi S.Y., baldızı E.H.Y. ile komşuları A.Ö., iddiaya göre ihale yoluyla satın aldıkları araçları piyasa fiyatının altında satacakları vaadiyle 18 kişiyi 3 milyon TL’den fazla dolandırdı. A.Y. ile eşi E.Y.Y.; kurdukları otomotiv şirketinde alım satım işi yaparak insanlara güven sağladı. Tanınan bir şirketten sözleşme akdedip, göstermelik 2 araç satın alan çift, insanlara büyük firmalarla oto alışverişi yaptıkları izlenimini oluşturdu. Üniversitede memur olan A.Ö., çevresindekilere ailenin garantili araç satışı yaptığını belirterek, müşterilerin güvenini kazandı. A.Y’nin kayınpederi S.Y. de kendisini şirketin müdürü olarak tanıtıp, müştekiler ile birebir görüşme sağlarken; E.Y.Y. ve kardeşi E.H.Y’nin hesaplarıyla para akışı sağlandı. Şüphelilerin, güvenini kazandıkları müşterilerden teminat ve araç ücreti adı altında para alarak, otomobilleri teslim etmediği öğrenildi. Şüpheliler ayrıca fiyat artırıp ek ücretler alarak araçların bakım ve onarımda olduğu bahaneleriyle müştekileri oyaladıkları da bildirildi. Paralarını ödedikleri otomobilleri teslim alamayan mağdurlar ise dolandırıldıklarını anlayarak şikayette bulundu.

Sanıklar hakkında “dolandırıcılık” suçundan açılan davanın ilk duruşması, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına karar verilirken, duruşma ertelendi. Savunmaları için söz hakkı verilen sanıklardan E.Y.Y., eşinin araç alım satım işi yaptığını ve kendisinin sadece şirket ortağı olarak gözüktüğünü belirtti. Mağdurların avukatı Bircan Kara, yıllardır süren hukuk mücadelesinde müşterilerin zararının karşılanmadığını ve sanıkların suçu bertaraf etmek adına gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

Mağdurların yaşadığı maddi ve manevi zararlar neticesinde devletimize olan güvenlerinin sarsıldığını belirten mağdurlardan Rıdvan İşcan, “2019 yılında 118 bin 500 TL dolandırıldım. Sanıklar aile şirketi kurmuşlar. Sanık A.Y., kayınpederi, eşi ve baldızıyla bu dolandırıcılığı yapıyor. Sanıklar başkalarının vasıtasıyla güven sağladı. Çok bilinen firmayı öne sürerek bize yalan söylediler. Sahte evrak çıkartarak bizi kandırdılar. Biz de bu dekontlara güvendik ama çok uzun zamandır ne paramızı alabiliyoruz ne sesimizi duyurabiliyoruz” dedi. Mağdur Gökhan İşcan ise yaşadığı zararın 335 bin TL olduğunu ifade ederek, adalete olan inancını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocaeli’de Büyük Dolandırıcılık Skandalı! 18 Kişi 3 Milyon TL’den Fazla Dolandırıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!