G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,20
CNY4,85
GBP45,84
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,44
GR. ALTIN2.915,78
BTC2.194.639,27

Khyber Pakhtunkhwa’da Şiddetli Yağış Felaketi: 5’i Çocuk 10 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde son zamanlarda etkili olan şiddetli yağışlar, Bajaur ve Shangla bölgelerinde büyük felaketlere sebep oldu. Bu doğal afet sonucunda 5’i çocuk olmak üzere toplamda 10 kişi hayatını kaybetti. Bajaur bölgesinde bir evin çökmesi sonucu 3’ü çocuk 5 kişi yaşamını yitirirken, Shangla bölgesinde de benzer bir olay yaşandı. Bir evin çatısının çökmesi sonucu 2 çocuk hayatını kaybederken bir çocuk da yaralandı. Pencap Acil Servisi Sözcüsü Rasool Khan ise Shangla’nın Banda China bölgesinde iki çocuğun sel suları altında kaybolduğunu belirtti. Bu acı olaylar, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi ve birçok evde hasara sebep oldu.

Ulusal Karayolu İdaresi Müdür Yardımcısı Ghulam Abbas, eyalet genelinde etkili olan şiddetli yağışların ulaşımı olumsuz etkilediğini ve Karakoram Karayolu trafiğinin birçok noktada aksadığını belirtti. Peşaver, Nowshera, Bannu kentleri ile Shangla ve Bajaur bölgelerinde birçok ev, yağış ve rüzgar nedeniyle kısmi hasar görmüş ve trafik aksamıştır. Khyber Pakhtunkhwa Başbakanı Ali Amin Gandapur, yaşanan can kayıplarından ve maddi kayıplardan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, yetkililerden rapor istemiş ve mağdurlara tazminat ödeneceğini açıklamıştır.

Pakistan Meteoroloji Dairesi, önümüzdeki 24 saat boyunca ovalarda yağışların, dağlık kesimlerde ise kar yağışının devam edeceğini duyurmuştur. Yağışlar nedeniyle bölgede yaşam normal seyrinden çıkmış, ulaşım aksaklıklar yaşanmış ve evler zarar görmüştür. Bu doğal felaket, bölgedeki insanların yaşamını olumsuz etkilemiş ve birçok aileyi yasa boğmuştur. Yetkililerin önlem alması ve yardım faaliyetlerini hızlandırması beklenmektedir. Son olarak, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından aktarılan bu acı haber, ülke genelinde derin bir üzüntü yaratmış ve olayların takipçisi olunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Khyber Pakhtunkhwa’da Şiddetli Yağış Felaketi: 5’i Çocuk 10 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!