G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Zengin Kimliğini ve Vergi Sorununu Konuştu – Toplantı Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yükselen Türkiye Enstitüsü’nün Haziran ayı toplantısına katıldı. Toplantıya Süheyl Batum, Teyfik Altınok, Bülent Kuşoğlu, Metin Lütfü Baydar ve Metin Işık gibi isimler eşlik etti. Üsküdar’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu, Yükselen Türkiye’nin hedefleri başlığı altında bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından basına kapalı devam eden toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu, soruları yanıtsız bırakarak otelden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Türkiye’nin hızlı gelişmesi, büyümesi emperyallerin istemediği bir durumdu. Onlar enerjimizi başka alanlara harcamamızı tercih ettiler. Kimlik üzerinden siyasetin yıllarca devam ettiğini, gençlerin hayatlarını kaybettiğini belirtti. Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçişte dünyanın en zengin kimliğine sahip olduklarını, ancak bu kimliğin düşmanlık olarak sunulduğunu ifade etti.

Türkiye’nin inanç üzerinden siyaset yapmasının asıl hedeflere ulaşmasını engellediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, farklı yaşam tarzlarının siyasi bir araç olarak kullanılmasının ülkenin büyümesini engellediğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye’nin göçmen ve insan deposu durumuna gelmesinin nedenlerini sorgulayarak, barış çağrısında bulundu.

Meclisin yolsuzluklar konusunda hareketsiz kalmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, vergilerin nereye harcandığının halk tarafından sorgulanması gerektiğini belirtti. Vergilerin etkili kullanılması için planlama yapılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’de vergi ödenmesine rağmen halkın vergilerin nereye gittiğine dair sorgulamadığını ve bu durumun egemen güçlerin baskısına neden olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Zengin Kimliğini ve Vergi Sorununu Konuştu – Toplantı Detayları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!