USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Kahkaha Atmanın Şaşırtıcı Faydaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahkaha Atmanın Sağlık Yararları
Kahkaha atmanın hem ruhsal hem de fiziksel açıdan sağlık için önemli bir rol oynadığı son araştırmalarla kanıtlandı. Uzmanlar, kahkahanın vücuttaki stres hormonu kortizol seviyelerini düşürdüğünü, akciğer kapasitesini artırarak daha fazla oksijen alınmasını sağladığını ve kan dolaşımını hızlandırdığını belirtiyor. Ayrıca kahkahanın zihinsel ve fiziksel sağlık için önemli faydaları olduğu da ifade ediliyor. Uzmanlar, kahkahanın bedava, basit ve keyifli bir şifa yöntemi olduğunu vurgulayarak, solunuma yardımcı olup stresi azaltarak kalp sağlığını koruduğunu belirtiyor.

Oksijen Sağlıyor
Bilim insanları, kahkaha atmanın primitif insanlarda da mutluluk hormonu oksitosinin arttığının farkında. ABD’deki Case Western Reserve Üniversitesi’nde kahkaha üzerine çalışan psikolog Dr. Eileen Anderson, “Gülmek insanların sosyal ilişkiler kurmak için ihtiyaç duyduğu bir meseledir. Kahkaha insanları sakinleştirerek daha iyi hissetmelerini sağlar. Güldüğümüzde derin nefes alırız, bu da vücuda normalden daha fazla oksijen girmesini sağlayarak kasları rahatlatır” diyor.

‘Spazm Riskini Azaltıyor’
Kanada Akciğer Derneği’nin yaptığı araştırmada, gülerken daha fazla oksijen almanın ciğerleri kirli havadan temizlediği belirtiliyor. Gülmek, nitrik oksit salınımına yardımcı olarak kan damarları üzerinde olumlu etki gösteriyor ve arterleri rahatlatarak spazm riskini azaltıyor.

‘Gülmenize İzin Verin’
Utah Üniversitesi’nde klinik psikolog Dr. Lindsay Wilson-Barlow, ruhsal sıkıntı yaşayan bireylerin komedi performanslarına veya arkadaşların şakalarına kahkaha ile tepki vermesinin olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Wilson-Barlow’a göre, kahkaha stres hormonu kortizolu azaltırken, dopamin ve serotonin gibi ödül ve iyilik hormonlarının seviyelerini artırarak nöronların derinliklerine kadar etki ediyor. Önemli olan tek şey ise gülmenize izin vermek ve kasılmamaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahkaha Atmanın Şaşırtıcı Faydaları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!