G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.143.187,55

Kabine Toplantısı: Memur ve Emekli Zamı, İç ve Dış Siyasetteki Gelişmeler Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısı, 1 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle gerçekleşti. Toplantının ana gündemi ekonomiye odaklandı. Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranı ile birlikte memur ve emekli zamları belirlenecek. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı da netleşecek. Ayrıca, en düşük emekli aylıklarına yapılacak artışlar da görüşüldü. Yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları da Kabinenin gündeminde yer aldı.

Diğer bir önemli konu ise terörle mücadele oldu. Toplantıda, 9. Yargı Paketi ile ilgili son durum ele alındı. Ayrıca, bölgesel gelişmeler ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları da masaya yatırıldı. Temmuz ayında yoğun diplomasi trafiği bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri’ne ziyaretler gerçekleştirecek. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınacak konular hakkında Kabine’ye bilgi verecekler.

Kabine toplantısına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da katıldı. Toplantı, yaklaşık 2 saat 40 dakika süren basına kapalı bir şekilde gerçekleşti. Yeni gelişmeleri ve atanan bakanları görmek için ilgili haberleri inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kabine Toplantısı: Memur ve Emekli Zamı, İç ve Dış Siyasetteki Gelişmeler Gündemde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!