G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

İzmir’den Kuşadası’na Hızla Yayılan Orman Yangını Endişe Yaratıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayan orman yangını, hızla büyüyerek Aydın’ın Kuşadası bölgesine kadar yayıldı. Görüntülerde alevlerin geniş bir alana yayıldığı ve ülke genelindeki 44 yangından biri olduğu belirtildi. Vatandaşlar endişe ve korku içinde videoya yansıdı.

Yangın, öğleden sonra Selçuk’un Pamucak alanında başlayarak hızla genişledi ve Kuşadası’na ulaştı. Hava ve kara operasyonları gece saatlerinde de devam etti. Devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler, yangınla mücadelede ön saflarda yer aldı. İnşaat şirketleri de iş makineleriyle destek sağladı.

AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ve diğer kurumlar, yangınla mücadele eden ekiplere yiyecek ve içecek yardımı yaptı. Aydın ve Kuşadası Belediyeleri de desteklerini esirgemedi. Bazı yerleşim yerleri tahliye edildi.

Kuşadası’nda alevler hızla yayılarak rüzgarın etkisiyle daha da büyüdü. Muğla ve Aydın ekipleri hızla müdahale etti. Belediyeler su tankeri ve kepçe desteği sağladı. Bazı yerleşim bölgeleri güvenlik nedeniyle tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kuşadası’ndaki yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını açıkladı. Bakanlık, hava ve kara operasyonlarının devam ettiğini duyurdu. Bölgedeki vatandaşlar güvenli bölgelere yönlendirildi.

Yangın, gece boyunca hava araçlarının müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışıldı. Dumanlar Muğla’nın Mentçeşe ilçesine kadar ulaştı. Akşam saatlerinde gökyüzünü kaplayan kara bulutlar, bölgeyi etkisi altına aldı. Siyah dumanlar, Ege Denizi üzerinden Akdeniz’e doğru ilerliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’den Kuşadası’na Hızla Yayılan Orman Yangını Endişe Yaratıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!