G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.592,02

İzmir’deki Yangın Felaketi: 16 Yangın, 11’i Kontrol Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaşmasıyla Türkiye genelinde yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün İzmir’de 8’i orman, 8’i kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale ediyor. Selçuk, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınlar kontrol altına alındı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, durum hakkında açıklamalarda bulundu ve bütün kurumlarla taaruz halinde olduklarını belirtti.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Selçuk’taki yangın çıkış sebebinin topoğrafik yapı ve rüzgarın etkisinin olduğunu ifade etti. Orhan Şen, akşam saatlerinde rüzgarın yön değiştirebileceğini ve bu durumun yangınla mücadeleyi etkileyebileceğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki yangınlara 11 uçak ve 27 helikopter ile müdahale edildiğini açıkladı.

Bingöl’ün Ilıcalar beldesindeki orman yangını hızla kontrol altına alındı. Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınında ise 19 hektar alan zarar gördü. Afyonkarahisar’ın Hıdırlı Tepesi mevkiindeki yangında ise ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki yangın rüzgarın etkisiyle ormana ve bir çimento fabrikasına sıçradı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale sürüyor. Kuşadası’nda yangın nedeniyle Selçuk-Kuşadası yolunun trafiğe kapatıldığı bildirildi. Edirne ve Karaman’daki yangınlar kontrol altına alındı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde otoban trafiğine kapatılan bir yangın yaşanırken, Selçuk ilçesindeki orman yangını nedeniyle evlerin tahliye edildiği öğrenildi. Bursa’nın Keles ilçesinde çıkan orman yangını ise havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri de İzmir’deki yangına destek için helikopterler sevk etti. Son güncelleme 20:29, 29 Haziran 2024.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’deki Yangın Felaketi: 16 Yangın, 11’i Kontrol Altında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!