G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,88
GBP45,79
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,83
GR. ALTIN2.895,42
BTC2.177.493,53

İzmir’de FETÖ operasyonu: 27 esnaf ve hücre evlerinde saklanan 18 örgüt üyesi gözaltına alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün mevcut yapılanmasında aktif oldukları iddiasıyla 27 esnaf ve hücre evlerinde saklanan 18 örgüt üyesi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Eş zamanlı operasyonlarda, 45 şüpheliden 36’sı gözaltına alındı. Aramalarda 35 bin 940 dolar, 27 bin 250 avro, 16 bin 850 lira, 235 cumhuriyet altını, 13 bilezik, 6 tam altın, 1 yarım altın, 9 çeyrek altın ve 2 gram altın ile birlikte dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Şüphelilerin yakalanması için devam eden operasyonlar, İzmir’de büyük bir hücre evi ve esnaf yapılanması olduğu iddiasının ardından gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapılan çalışmalarda, örgüt üyelerinin aktif oldukları tespit edilen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. 27 esnaf ve hücre evlerinde saklanan 18 örgüt üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Operasyonlarda, aramalarda belirlenen paraların yanı sıra çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında, örgütün finansal işlerinden sorumlu oldukları belirlenen isimler de bulunuyor.

Diğer şüphelilerin yakalanması için devam eden çalışmalarda tespit edilen adreslere operasyonlar düzenlenmeye devam edecek. İzmir’de FETÖ’nün varlığının sürdürüldüğü iddiasının üzerine yapılan bu operasyonlar, örgüt üyelerinin tespit edilerek adalete teslim edilmesi ve örgüte ait varlıkların deşifre edilmesi amacını taşıyor.

Operasyonların sonuçları merakla beklenirken, gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının ardından mahkemeye sevk edilerek yargılanmaları bekleniyor. Terör örgütlerine karşı yapılan bu operasyonların devam edeceği ve halkın güvenliği için çalışmaların sürdürüleceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de FETÖ operasyonu: 27 esnaf ve hücre evlerinde saklanan 18 örgüt üyesi gözaltına alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!