G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

İzmir Devlet Opera ve Balesi Efes Antik Tiyatro’da Mozart’ın Figaro’nun Düğünü’nü sahneledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Devlet Opera ve Balesi, festival kapsamında ilk kez sahneye koyduğu Mozart’ın ünlü operası Figaro’nun Düğünü’nü Efes Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşturdu. Orkestra şefi Tulio Gagliardo Varas yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, seyircilere keyifli bir tarihi yolculuk yaşattı.

DOB Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, festivalin dördüncü eserini tarihi bir atmosferde sahnelemenin heyecan verici olduğunu belirtti. Opera ve bale ile henüz tanışmamış kişilerin olmaması için çaba gösterdiklerini dile getiren Sağtürk, yapılan güzel geri bildirimlerden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde izleyici rekorları kırmaya devam ettiklerini vurgulayan Sağtürk, “Festivalimizde de izleyici rekorlarını kırmaya devam ediyoruz. Bu akşam, binlerce yıllık tarihi atmosferiyle Efes Antik Tiyatro’da Mozart’ın ünlü Figaro’nun Düğünü operasını izleyeceğiz. Mozart’ın aristokrasiyi hicvederek anlattığı bu eser, komik bir opera olarak nitelendiriliyor.” şeklinde konuştu.

Eseri izleyenler arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Kerem Çevik de vardı.

Festival, 13 Temmuz’da Mikis Theodorakis’in müzikleri ile enerji ve tutkunun dansla buluştuğu Zorba balesi ile sona erecek. Bu etkinlikler, sanatseverlere unutulmaz bir yaz akşamı yaşatmayı amaçlıyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festival, sanatseverlere özel deneyimler sunmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Devlet Opera ve Balesi Efes Antik Tiyatro’da Mozart’ın Figaro’nun Düğünü’nü sahneledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!