G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.247.856,63

İYİ Parti Eski Ekonomi Politikaları Başkanı: “Akşener aday olmayacak, adaylara destek vermeyeceğim!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimleri gecesi İYİ Parti Ekonomi Politikaları eski Başkanı Bilge Yılmaz, partideki görevinden istifa ederek Genel Başkan Meral Akşener’e istifa çağrısında bulundu. Akşener’in 27 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıklamasını değerlendiren Yılmaz, kongrede aday olmayacağını ve adaylara koşulsuz destek vermeyeceğini açıkladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akşener’in aday olmayıp siyasi bir olgunluk ve nezaket örneği gösterdiğini belirtti. Kendisinin de genel başkanlığa aday olmayacağını ve mevcut adaylardan herhangi birine koşulsuz destek vermeyeceğini vurguladı. Yılmaz, seçimlerde alınan başarısız sonuçların mevcut yönetim anlayışı ve kurumsal zaafiyetlerden kaynaklandığını söyleyerek, genel başkanın görevinden ayrılmasının sorunları çözmeyeceğine dikkat çekti.

Partinin başarılı olabilmesi için sadece isim değişikliğinin yeterli olmayacağını belirten Yılmaz, siyasi projenin başarılı olabilmesi için ülkenin meseleleri hakkında doğru bir okuma yapılması gerektiğini ve vatandaşlara sorunların nasıl çözüleceğinin anlatılması gerektiğini ifade etti. Adayların sadece delegeleri değil kamuoyunu da ikna etmeleri gerektiğini söyleyen Yılmaz, yeni bir siyasi projenin partiyi yeniden etkili bir aktör haline getirebileceğini belirtti.

Yılmaz, mevcut adaylardan beklentisinin kamuoyuna siyasi vizyon ve projelerini anlatmaları olduğunu belirterek, sadece isimlere odaklanarak partinin başarısız olacağını dile getirdi. Sayın Akşener’in siyasetten çekilmesinin anlam kazanabilmesi için adayların sadece delegeleri değil kamuoyunu da ikna etmeleri gerektiğini vurguladı. Partinin yeniden iddialı hale gelebilmesi için siyasi projenin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, partinin başarıya ulaşması için başarısızlığın analiz edilip çözümlerin ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Eski Ekonomi Politikaları Başkanı: “Akşener aday olmayacak, adaylara destek vermeyeceğim!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!