G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

İtalyan Bestecinin Eseri “Tosca” Efes Antik Tiyatro’da Sahnelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (MDOB), ünlü İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin Tosca operasını sanatseverlerle buluşturdu. Bu özel performans, tarihi Efes Antik Tiyatro’da gerçekleşti. “Tosca” operasında, polis müdürü Scarpia ile ressam Cavaradossi arasında yaşanan çekişmeler ve Tosca’nın duygusal karmaşaları konu ediliyor.

“Tosca” operası, dünyada en çok sahnelenen eserler arasında yer alıyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası, orkestra şefi Andrea Francesco Solinas yönetiminde sahnedeydi. Ayrıca, MDOB Korosu ve çocuk korosu da performansa eşlik etti. Eser, MDOB rejisörü Kenan Korbek tarafından titizlikle sahneye konuldu.

Sahnedeki karakterleri canlandıran isimler de oldukça deneyimliydi. Tosca rolünde Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nden Nurdan Küçükekmekçi, Cavaradossi rolünde ise ünlü tenor Enrique Ferrer vardı. Scarpia karakterini ise deneyimli bariton Caner Akgün canlandırdı. Bu yetenekli sanatçılar, seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı.

7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, “Tosca” operasının Ardından 13 Temmuz’da Zorba balesiyle sona erecek. Festival kapsamında birbirinden değerli eserler sanatseverlerle buluştu. Etkileyici performanslar ve unutulmaz anlar, festivalin bu yıl da büyük ilgi görmesini sağladı.Opera severler, bu özel etkinliği kaçırmamak için sabırsızlıkla festivale katılmayı bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalyan Bestecinin Eseri “Tosca” Efes Antik Tiyatro’da Sahnelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!