USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

İstanbul’un Depreme Dayanıklı Hale Gelmesi İçin Sektör El Ele Veriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin En Önemli Metropolü İçin Acil Dönüşüm Çağrısı

İSTANBUL, 23 Mayıs 2024 – Türkiye’nin inşaat sektörü, ülkenin en büyük metropolü olan İstanbul’u depreme dayanıklı hale getirmek için güçlerini birleştiriyor. İnSuppliers‘ın düzenlediği “İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması”nda, sektörün öncü isimleri bir araya gelerek İstanbul’un dönüşümü için iş birliği çağrısında bulundu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’daki riskli yapıların dönüşümü için çalışmalara hız verdiklerini vurguladı. “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında 33 bine yakın başvuru aldıklarını belirten Kurt, “Bu sayı yaklaşık 480 bin riskli bağımsız birim demek. Bizim hedefimiz, bu yapıların büyük çoğunluğunu yerinde dönüştürerek 50 bin riskli bağımsız birimi güçlendirmek” dedi.

Sektörün Güç Birliği Kritik

Depremlere dayanıklı yapılar inşa etmenin önemine dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sektör temsilcilerine çağrıda bulundu: “Uzlaşısı sağlanmış, dönüşüm bekleyen riskli yapılar, sektör temsilcilerinin deprem dirençli bir İstanbul için sorumluluk almasını bekliyor. Güç birliği yaparak, iyi bir sinerji yakalarsak İstanbul’u çok hızlı bir şekilde dayanıklı hale getirebiliriz.”

Pozitif Ayrımcılık Vaat Edildi

Ali Kurt, yakın zamanda sektör temsilcilerine, özellikle de yüklenici firmalara yönelik çağrılar içeren bir kampanya başlatacaklarını da duyurdu. Kurt, “Bu sürece paydaş olan herkese pozitif ayrımcılıkta bulunacağız” dedi.

Dijital Platform inSuppliers’tan Destek Sözü

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan inSuppliers Kurucusu Yüksek Mimar Güliz Fiş de, sektörü bir araya getiren bir dijital platform olarak İstanbul’un depreme dirençli hale getirilmesi için çalışacaklarını vurguladı. Fiş, “İnSuppliers olarak, inşaat sektöründe profesyonel ve sürdürebilir bir iletişim ağı oluştururken hem iş modelimiz hem sunduğumuz değer önerisi ile hem de etkinliklerimiz aracılığıyla sektörel iş birliğini artırmayı ve yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sektörden Geniş Katılım

Etkinlikte, 22 Yapı Tasarım, Bilgili Holding, Bim Marketler, CCN İnşaat, Daax Construction, Doğuş İnşaat, Ege Yapı, FB Group, Ghafari, Kalyon Holding, Kiptaş, Koton, Mars Group, Miller Holding, Nef, Oskad, Rem Mimarlık, Sembol İnşaat, Turner, Viridis, Yapı Merkezi gibi önde gelen yatırım ve mimarlık şirketlerinin yanı sıra, teknoloji ve malzeme sağlayıcısı firmalar da yer aldı. Yeni iş birliği fırsatları konuşuldu.

İstanbul’un Geleceği için Güçlü Bir Adım

Türkiye’nin en önemli şehri olan İstanbul’un depreme karşı güçlendirilmesi için sektörün bir araya gelmesi, kritik bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kamu-özel sektör iş birliğinin artırılması ve yenilikçi çözümlerin hayata geçirilmesi, İstanbul’un geleceği için umut verici bir gelişme olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’un Depreme Dayanıklı Hale Gelmesi İçin Sektör El Ele Veriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!