G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

İstanbul’da Kurban Pazarları Hazırlıkları Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İstanbul’daki kurban pazarlarına yönelik hazırlıklar hız kazandı. Satıcılar, Bahçelievler’deki kurban pazarına 117 çadır kiralamış durumda. Bu çadırların 89’u büyükbaş hayvanlar için ayrılmışken, 28’i küçükbaş hayvanlar için ayrılmış durumda. Satıcılar beton dökme, yemliklerin yerleştirilmesi ve atık giderlerinin kazılması gibi hazırlıkları iş makineleriyle yaparken, belediye görevlileri de pazarda dinlenme çadırları, mescitler ve otopark gibi sosyal alanların düzenlenmesi için çalışıyor.

Kurbanlık hayvanların haziran başında İstanbul’a getirilmesi planlanıyor. Büyük çaplı bir organizasyon olan kurban pazarında 3 bin büyükbaş ve 4 bin küçükbaş hayvanın yer alması bekleniyor. Bahçelievler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü veteriner hekim Tibet Bayhan, vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurbanlarını kesmelerine yardımcı olmak adına gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Pazardaki çadırların tamamının kiralandığını ve belirlenen evraklara uygun olmayan hayvanların pazara alınmayacağını ifade etti.

Bayhan, hayvanların genel sağlık kontrollerinin de yapılacağını ve herhangi bir hastalık tespit edildiğinde o hayvanların pazarda satışa sunulmayacağını vurguladı. Belediye görevlileri, kurbanlık almaya gelecek vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda alanın düzenlenmesi ve temizlenmesiyle ilgileniyor. Kurban pazarına ilgi gösteren vatandaşlar, belediyenin aldığı önlemler sayesinde sağlıklı kurban kesimlerini gerçekleştirebilecekler.

Öte yandan, Bahçelievler’deki kurban pazarı, Tarım Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak faaliyet gösterecek. Satıcılar, pazara getirdikleri hayvanların gerekli evraklarını tamamladıklarından emin olmalıdır. Belediye yetkilileri, bayram öncesinde gerekli denetimleri yaparak sağlıklı bir kurban kesim ortamı oluşturmayı hedefliyor. Bahçelievler’deki kurban pazarında yaşanacak yoğunluğa karşı, belediye ekipleri gerekli tedbirleri alarak sorunsuz bir alışveriş ortamı sunmayı planlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kurban Pazarları Hazırlıkları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!