G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

İsrail’in Gazze’deki Katliamları İçin Yeniden Müzakereler Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Kahire’de başlayacak olan ateşkes görüşmeleri ve esir takası müzakereleri için diplomatik temasların yoğunlaştığı bildirildi. Saldırılar sonucunda en az 33 bin 137 Filistinlinin hayatını kaybettiği, binlercesinin ise hala enkaz altında olduğu belirtildi. Sivil altyapının da hedef alındığı saldırılarda birçok hastane, ibadethane ve eğitim kurumunun zarar gördüğü açıklandı.

Kahire el-İhbariyye televizyonunun Mısırlı kaynaklara dayandırdığı haberde, ateşkes müzakerelerinin Pazartesi günü başlayacağı ve Kahire’nin bu toplantılara ev sahipliği yapacağı ifade edildi. Müzakerelere CIA Direktörü Bill Burns, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Hamas ile İsrail heyetlerinin katılacağı belirtildi. Mısır hükümetinden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Hamas’tan yapılan açıklamada ise Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyetin Mısır’ın daveti üzerine Gazze Şeridi’nde yapılacak ateşkes görüşmelerine katılmak üzere Kahire’ye gidecekleri duyuruldu. Toplantılarda Gazze’de huzurun sağlanması ve esir takası konularının ele alınması bekleniyor.

Özellikle çocuklar ve kadınların hedef alındığı saldırıların ardından uluslararası kamuoyundan gelen tepkilerin arttığı gözlemlenirken, İsrail’in hava, kara ve denizden yürüttüğü operasyonların durdurulması talepleri yükseldi. Gazze’de yaşanan insani krizin derinleştiği ve acil yardım ihtiyacının arttığı belirtildi.

Görüşmelerin olumlu bir sonuçlanması ve ateşkesin sağlanması halinde, Gazze Şeridi’nde hayatın normale dönmesi ve insani yardımların ulaştırılması için adımlar atılması bekleniyor. Ancak, taraflar arasındaki güvensizlik ve siyasi çekişmelerin süreci olumsuz etkileyebileceği endişesi de bulunuyor. Küresel barış ve istikrar adına önemli bir adım olan müzakerelerin sonuçları merakla beklenirken, bölgedeki tansiyonun düşmesi umuduyla taraflar arasında yapıcı bir diyalogun geliştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Katliamları İçin Yeniden Müzakereler Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!