G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

İsrail Ordusu, Şifa Hastanesini Harabeye Çevirdi ve Onlarca Ölü Bıraktı! – 1 Nisan Sabahı Yaşanan Dehşet verici Olay

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesini tamamen hizmet dışı bıraktı ve geride onlarca ölü bıraktıktan sonra, 1 Nisan sabahında bölgeden çekildi. Uluslararası çağrılara rağmen 180 gün boyunca Gazze’ye saldıran İsrail, 18 Mart’ta hastaneyi kuşattı ve 14 gün süren saldırılar sonucunda 200’den fazla Filistinliyi öldürdü ve 900’den fazla Filistinliyi de alıkoydu.

Şifa Hastanesi’nin harabeye dönmesinin ardından İsrail ordusunun bölgeden çekilmesiyle hastanenin son hali havadan görüntülendi. Saldırı öncesi zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan hastanenin yıkım sonrası görüntüleri, saldırının boyutlarını gözler önüne serdi. İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik saldırılarını 7 Ekim’den bu yana sürdürürken Şifa Hastanesi başta olmak üzere birçok hastaneyi hedef almıştı.

15 Kasım 2023’te İsrail ordusu, Şifa Hastanesinde tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenledi ve hastaneyi hizmet dışı bırakarak ciddi zarar verdi. Ancak iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamadı. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürdüğü sürece, bölgedeki hastaneler ve sağlık kuruluşları da sürekli tehdit altında kalmıştı.

Bu olay, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki sağlık hizmetlerine yönelik sistematik saldırılarının bir örneğini oluşturdu. Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin bu tür saldırılara karşı sert tepki göstermesi ve bu tür suçların sorumlularının hesap vermesini sağlaması gerekmektedir. Filistin halkı, sürekli olarak İsrail’in saldırılarına maruz kalmakta ve acımasızca hedef alınmaktadır. Bu tür saldırıların bir an önce son bulması ve barışçıl çözümlerin bulunması için uluslararası toplumun bir araya gelerek adım atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu, Şifa Hastanesini Harabeye Çevirdi ve Onlarca Ölü Bıraktı! – 1 Nisan Sabahı Yaşanan Dehşet verici Olay

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!