G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İsrail Güney Lübnan’da Geniş Çaplı Saldırılar Düzenliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, güney Lübnan’da Hizbullah’ın İsrail topraklarına ateş açma hazırlıklarının tespit edilmesinin ardından geniş çaplı saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Son zamanlarda Lübnan’da yoğun saldırılar düzenleyen İsrail, telsiz ve çağrı cihazı saldırılarıyla birlikte Beyrut’ta gerçekleştirilen bina saldırısıyla da dikkat çekti. IDF Sözcüsü Hagari, hava kuvvetlerine ait onlarca uçağın tehditlere karşı hedeflere ve rampalara saldırdığını belirtti.

Beyrut’ta Dahiyeh semtinde gerçekleştirilen bina saldırısında 37 kişi hayatını kaybederken, 68 kişi de yaralandı. Ayrıca, salı ve çarşamba günleri arka arkaya gerçekleştirilen çağrı cihazı ve telsiz saldırılarında 39 kişinin öldüğü ve 3 bin kişinin yaralandığı bildirildi. IDF’nin yaptığı açıklamaya göre, bu saldırılar İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından Lübnan’da yaşanan yoğun saldırılar uluslararası arenada savaş suçu olarak değerlendiriliyor. Hizbullah’ın İsrail topraklarına ateş açma hazırlıklarına karşı yapılan bu saldırılar, bölgedeki gerilimi arttırmış durumda. İsrail’in hava kuvvetlerinin sürekli tehditlere karşı hazır olması ve hedeflere saldırması, çatışma ihtimalini daha da yükseltiyor.

Öte yandan, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin sivil kayıplara yol açan bu saldırılarının yarattığı insanlık dramı da giderek büyüyor. Beyrut’ta gerçekleştirilen saldırılar sonucunda çok sayıda masum insanın yaşamını yitirmesi, uluslararası toplumun tepkisini çekiyor. Tüm bu gelişmeler ısınan Ortadoğu gerginliğinin daha da tırmanmasına neden olabilir.

Sonuç olarak, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Lübnan’da Hizbullah’a karşı düzenlediği geniş çaplı saldırılar, bölgedeki gerilimi artırmakla birlikte sivil kayıplara da yol açmaktadır. Uluslararası toplumun bu saldırılara karşı nasıl bir tutum alacağı merak konusu olup, bölgedeki çatışma riski her geçen gün artmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Güney Lübnan’da Geniş Çaplı Saldırılar Düzenliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!