G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,59
CNY4,84
GBP44,85
EURO/USD1,09
BIST9.135,59
Petrol77,74
GR. ALTIN2.876,98
BTC2.092.267,01

Işıner Güngör: Avrupa Birliği’nin Rekabet Gücü Göçmenlerle Yükselecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bonn, Almanya – Avrupa Birliği’nin (AB) dünya genelindeki rekabet gücünün eski seviyelerine ulaşabilmesi için kritik bir adım olarak göçmen politikalarında yumuşama gerektiği vurgulandı. DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği‘nin Türkiye Denetim Kurulu Başkanı Işıner Güngör, Bonn Diplomasi Forumu‘nda yaptığı konuşmada, AB‘de birçok sektörde yaşanan eksik kapasite sorunun Birliğin küresel rekabet gücünü olumsuz etkilediğini belirtti.

Eksik İşgücü Sorunu

Güngör, “Eğer iş gücü ile ilgili bugünden bazı gerekli adımlar atılmazsa Avrupa’da iş gücü sorununun derinleşmesi söz konusudur” dedi.

AB‘nin yabancı işçilere yönelik politikalarındaki gevşeme, demografik değişimlere ayak uydurmasına yardımcı olacak.

Yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrasında yeni parlamentonun, yabancı işgücü için bazı kolaylıklar getirmesi bekleniyor.

Basının Diplomasideki Rolü

Güngör, günümüzde gazetecilerin “diplomat hassasiyetiyle” çalıştıklarını ve elde ettikleri uluslararası bilgileri insanlığın yararına sunduklarını vurguladı.

Bazı ülkeler arasında diplomatik ilişkilerin kesildiği durumlarda, basının ülkeler arasındaki iletişimi sağladığı örnekler olduğunu belirtti.

Devletlerin, basın derneklerini ve kuruluşlarını güçlendirmesi, diplomatik kanalların daha etkin çalışmasına yardımcı olacak.

Diyalog Önemli

Güngör, “Diplomaside çözümün sırrı diyalogdur. Çözüm bulma gayesinde olan ülkeler birbirlerine elini uzatmalıdırlar” diyerek, diyaloğun önemine dikkat çekti.

Agresif tutumlar sergileyen devletlere karşı bile diplomasi ve diyalog dilinin etkin kullanılması gerektiğini vurguladı.

Bonn Diplomasi Forumu, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, İsviçre, Çin, Türkiye ve Ukrayna’dan gelen diplomatların, parlamento üyelerinin ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti. Işıner Güngör’ün sunumu, Avrupa Birliği’nin küresel rekabet gücü ve diplomasideki basının rolü konularında önemli ipuçları sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Işıner Güngör: Avrupa Birliği’nin Rekabet Gücü Göçmenlerle Yükselecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!