G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.073,13

İran’da Ramazan Bayramı Nedeniyle 2 Bin Mahkum Affedildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın Ramazan Bayramı nedeniyle aldığı af kararı hakkında bilgi veren İHA, İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei’nin, Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’e yazdığı mektupta 2 binin üzerinde mahkumun cezalarının hafifletilmesi veya affedilmesi önerisinde bulunduğunu belirtti. Ayetullah Ali Hamaney’in onayıyla 2 bin 127 mahkumun af kapsamına alınacağı veya cezalarının hafifletileceği açıklandı. Bu kararın, askeri ve sivil mahkemelerde yargılanan mahkumları kapsadığı vurgulandı.

İran yönetimi, Ramazan Bayramı’nda askeri ve sivil mahkemelerde yargılanan bazı mahkumlar hakkında af kararı aldı. İran Yargı Erki Başkanı Muhsini Ejei’nin Ayetullah Ali Hamaney’e yaptığı öneri sonucunda 2 binin üzerinde mahkumun cezalarının hafifletilmesi veya affedilmesi kararı alındı. Dini Lider Hamaney’in onayıyla 2 bin 127 mahkum af veya ceza indirimi kapsamına alındı. Bu kararın, farklı mahkemelerde yargılanan mahkumları içeren geniş bir kapsamda uygulanacağı bildirildi.

İHA’nın haberine göre, İran’da Ramazan Bayramı vesilesiyle alınan af kararı kapsamında 2 bin 127 mahkumun cezalarının hafifletileceği veya affedileceği belirtildi. Askeri ve sivil mahkemelerde yargılanan mahkumları içeren bu kararın, İranlı yetkililer tarafından Ramazan Bayramı’na özel bir uygulama olarak değerlendirildiği ifade edildi. İran Yargı Erki Başkanı Muhsini Ejei’nin Ayetullah Ali Hamaney’e yaptığı önerinin kabul edilmesinin ardından, 2 binin üzerinde mahkumun af veya ceza indirimi kapsamına alınacağı açıklandı.

İHA’nın aktardığı bilgilere göre, İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in onayıyla Ramazan Bayramı nedeniyle 2 bin 127 mahkumun cezalarının hafifletileceği veya affedileceği duyuruldu. Bu kararın, askeri ve sivil mahkemelerde yargılanan mahkumları kapsayacağı ve af veya ceza indirimi uygulanacak mahkumların bu kapsamda serbest bırakılacağı belirtildi. İran’ın aldığı bu özel af kararı, Ramazan Bayramı’nın coşkusunu ve dayanışmasını yansıtan bir adım olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da Ramazan Bayramı Nedeniyle 2 Bin Mahkum Affedildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!