G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

İran Genelkurmay Başkanı: ABD’nin Hesap Vermesi Gerekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Salam Konsolosluğu’na düzenlenen İsrail saldırısında ABD’nin sorumluluğunu vurguladı. Bakıri, İsrail’in Suriye’ye saldırısında ölen Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi’nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada, saldırının asıl sorumlusunun Washington olduğunu belirtti. Saldırı sonucunda 2’si general olmak üzere 7 İranlı asker hayatını kaybederken, 6 Suriye vatandaşı da öldü.

Bakıri, Zahidi’nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada, İsrail’in Şam’a düzenlediği saldırının asıl hedefinin ABD olduğunu, İsrail’in bu saldırısıyla sonunu hızlandırdığını ve hesap vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca İran Genelkurmay Başkanı, Şam saldırısının asıl sorumlusunun ABD olduğunu belirterek, Washington yönetiminin bu saldırı için hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Saldırının detaylarına ilişkin olarak İran Tahran yönetimi, saldırının gerçekleştiği tarihte, 1 Nisan’da İsrail’in Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi. Saldırıda 2 general ve diğer 7 İranlı asker hayatını kaybederken, 6 Suriye vatandaşı da öldü. İran’ın geleneksel olarak ABD ve İsrail’i suçladığı bu tür saldırılarda genellikle diplomatik tepkiler vererek karşılık vermeyi tercih ettiği bilinmektedir. Bu sefer de Bakıri’nin açıklamaları bu durumu teyit etmektedir.

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarının artması ve bu saldırılarda sivil kayıpların yaşanması İran’ı tedirgin etmekte ve İran, ABD’yi sorumlu tutmaktadır. Bu olayların, bölgesel gerilimleri artırarak çatışma riskini yükseltebileceği ve uluslararası toplumun dikkatini Suriye’deki krizden uzaklaştırabileceği endişesi taşınmaktadır.İran yönetimi, ABD’nin Ortadoğu politikalarını ve müttefiklerini sık sık eleştiren bir tutum sergilemektedir. Bu olay da İran’ın ABD’yi hedef alan eleştirilerinin bir yansıması olarak değerlendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Genelkurmay Başkanı: ABD’nin Hesap Vermesi Gerekiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!