USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

İmamoğlu’nun Roma ziyareti kamuoyunda tartışma yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Mayıs’ta Roma’ya yaptığı ziyaret sırasında 2027 Avrupa Oyunları’na ilişkin önemli bir imza törenine katıldı. Ancak bu ziyaret, belediye harcamaları konusunda kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Ziyaretin finansmanı ve harcanan bütçe konusunda şeffaflık talepleri gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden İmamoğlu’nun seyahatine tepki gösterdi. Erdoğan, “Milletin cebinden basın mensuplarına Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz” diyerek tüm makam sahiplerinin kamu malına daha hassas davranması gerektiğini vurguladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine cevap verirken “Sen sekiz uçak kullanıyorsun, Almanya Cumhurbaşkanı bile bir uçakla geziyor” dedi. İmamoğlu, “İstanbul’un en itibarlı spor organizasyonlarından birisini kazandırmak için Roma’ya gittiğini ve imzasını attıktan sonra geri döndüğünü” belirtti. Ayrıca israfın engellendiği için yapılan atıl yatırımlara da değindi.

İmamoğlu, “Biz israfı engelleyemeseydik 10 metronun 10’unu yapamazdık. Yani israfın kitabını yazdılar” şeklinde konuştu. Ayrıca AK Partili belediye başkanlarına hitap ederek ilçelerinin en başarılı 5 yılını yaşatmalarını ve halka daha iyi hizmet sunmalarını istedi.

2023 seçimlerine de değinen İmamoğlu, o dönemde hatalar yapıldığını kabul ederek, 2024 seçimlerinde doğruların yapılmasıyla kazandıklarını vurguladı. Vatandaşın seçimlerde kahraman olduğunu belirten İmamoğlu, değişimi ve yeniliği vatandaşa gösterdiklerini ve bu sayede kazandıklarını ifade etti. 2024 seçimlerinde daha yüksek oy alabileceklerini ancak bazı seçmenlerin sandığa gitmediğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun Roma ziyareti kamuoyunda tartışma yarattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!