G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,58
CNY4,85
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.944,72
Petrol76,91
GR. ALTIN2.879,74
BTC2.128.140,24

İçişleri Bakanı’ndan Sahte Altın Operasyonuna Büyük Darbe!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla Adana merkezli 4 ilde gerçekleştirilen sahte altın operasyonunu duyurdu. Operasyonun adı “AYAR-3” olarak belirtildi ve Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında 3 bin 646 çeyrek altın, 811 yarım altın, 1614 tam altın ve 57 reşat altının ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın paylaşımlarında operasyonun Adana merkezli 4 ilde gerçekleştiği ve “Piyasaya Sahte Altın Sürmeye Çalışan” kişilere yönelik düzenlendiği belirtildi. Operasyonlar sonucunda bir sahte altın atölyesinde 50 milyon TL değerinde sahte altın bulunduğu ifade edildi. Yakalanan 13 şüphelinin “Paraya Eşit Sayılan Değerlerde Sahtecilik” suçunu işlediği tespit edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Operasyonlar kapsamında Adana merkezli Mersin, Yozgat ve Kahramanmaraş illerinde de çalışmalar yapıldı. Operasyon sonucunda 14 tam altın kalıbı, 13 yarım altın kalıbı, 10 çeyrek altın kalıbı, altın kalıplarına ait 10 halka, 4 basıma hazır pul altın ve siparişlere ait belgeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, kaçakçılara ve sahtecilere yönelik operasyonların devam edeceğini ve bu suçlara bulaşanların yakalanacağını belirtti. Ayrıca, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Operasyonlar sırasında Adana merkezli ilde sahte altın üreten şüphelilerin atölyesinde milyonlarca TL değerinde sahte altın ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren ekiplerin çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Son olarak, Bakan Yerlikaya’nın paylaşımı Twitter üzerinden yapıldı ve operasyonların detayları hakkında bilgi verildi.

Bu operasyonlarla sahte altın üreten ve piyasaya süren şüphelilerin yakalandığı ve ellerindeki sahte altınlarla birlikte suçüstü yapıldığı belirtildi. Operasyonlar, Adana merkezli 4 ilde gerçekleştirildi ve sahtecilikle mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçenlere teşekkür ederken, milletin destek ve dualarının kendileriyle olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı’ndan Sahte Altın Operasyonuna Büyük Darbe!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!