G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,20
CNY4,83
GBP44,74
EURO/USD1,08
BIST8.974,32
Petrol74,46
GR. ALTIN2.991,11
BTC2.322.670,63

İBB’nin Kent Lokantaları Mobil Hale Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun yönetimine geçmesiyle birlikte kent lokantaları konusunda önemli adımlar atıldığı belirtiliyor. Son 5 yıl içerisinde birçok ilçede hizmete açılan kent lokantaları sayesinde vatandaşlar, 40 lira karşılığında bir öğün yemek yiyebiliyor.

İBB’nin yeni bir adımı olarak Kent Lokantaları artık mobil hale geliyor. Gezici Kent Lokantaları projesi ile birlikte, var olan lokantaların yanı sıra mobil olarak faaliyet gösterecek olan lokantalar belirli ilçelerde vatandaşlara hizmet sunacak. İlk Gezici Kent Lokantası, bugün Şişli’de saat 11.30’da açıldı ve Darülaceze Caddesi, Halil Rıfat Paşa Mahallesi Perpa1 İETT Otobüs Durağı arkasında hizmet verecek.

Özellikle son yerel seçimler öncesinde AKP tarafından sıkça eleştirilen Kent Lokantaları, hizmet sunumlarıyla gündeme gelmişti. Eleştiri oklarına hedef olan İBB’nin bu projesi, seçimlerden sonra AKP’nin yönettiği bazı şehirlerde farklı isimlerle kopyalanmıştı. Ancak İstanbul gibi büyükşehirlerde daha yüksek fiyatlarla sunulan menüler, vatandaşlar arasında tepki çekmişti.

Seçim sonrası yapılan İBB Meclis Toplantısında, AKP’li grup başkanı Kent Lokantaları projesini takdir etmiş ve bu hizmetin daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğini belirtmişti. Kent Lokantaları projesi, yanlış ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşların maddi sıkıntılarının arttığı günümüz koşullarında oldukça önemli bir hizmet olarak değerlendiriliyor.

Kent Lokantaları, İBB’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen ve vatandaşların ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlayan bir proje olarak dikkat çekiyor. Mobil hale getirilen Gezici Kent Lokantaları projesi, ilerleyen dönemlerde İstanbul’un daha birçok noktasına yayılarak hizmet vermeye devam edecek. Bu adım, İBB’nin vatandaşların temel ihtiyaçlarına yönelik duyarlı bir şekilde hareket ettiğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB’nin Kent Lokantaları Mobil Hale Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!