USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Husiler Yemen’de 6. Kez ABD İHA’sı Düşürdü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Husiler, Yemen’in Marib bölgesinde 29 Mayıs 2024 tarihinde 6. kez ABD’ye ait MQ-9 Reaper İHA’yı düşürdü. Husi militanları tarafından ele geçirilen İHA’nın neredeyse hiç hasar görmeden düştüğü bildirildi. Bugüne kadar Husiler’in düşürdüğü 6. MQ-9 Reaper İHA’sı oldu. Son iki ay içinde ise Husiler, 3 ABD yapımı MQ-9 insansız hava aracını düşürerek kabiliyetlerinde artış sergiledi.

Düşen MQ-9 Reaper İHA’nın fazla hasar görmediği ve arıza veya elektronik harp sistemleriyle sert inişe zorlandığı iddiaları ortaya atıldı. Army Recognition haberi ise İHA’nın GPS koordinatlarının değiştirilerek sert inişe zorlandığı iddialarını doğruladı. Husiler tarafından paylaşılan videoda, İHA’nın bir hava savunma sistemi ile hedef alındığı görüldü.

Bu olay, 17 Mayıs 2024 tarihinde Marib şehrinde Husiler’in bir Amerikan MQ-9 Reaper İHA’sını daha düşürmesinden sonra gerçekleşti. Enkazın bu sefer zarar görmediği vurgulanırken, önceki olayda Marib sakinleri tarafından yakılmıştı. Daha önce en az 5 ABD insansız hava aracı daha Husiler tarafından düşürülmüştü.

Army Recognition haberine göre MQ-9 İHA’nın İran’a transfer edilme ihtimali endişe yaratıyor. Bu durumda İran’ın ABD üretimi İHA teknolojisi hakkında bilgi edinerek kendi İHA yeteneklerini geliştirebileceği belirtiliyor. Ayrıca İran’ın İHA tasarımlarında ve karşıt sistemlerinde gelişmeler yapabileceği ifade ediliyor.

Tüm bu gelişmelerde, MQ-9 Reaper’ın sofistike sensör paketine ve iletişim bağlantılarına erişim sağlanması durumunda İran’ın İHA kabiliyetlerini artırabileceği ve tasarımlarında iyileştirmeler yapabileceği belirtiliyor. Bu olaylar, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayi alanında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Husiler Yemen’de 6. Kez ABD İHA’sı Düşürdü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!