G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,66
GR. ALTIN2.908,17
BTC2.250.333,37

Hatay’da Seçim Sonrası İtiraz Reddedildi, Mehmet Öntürk Mazbatasını Aldı ve Göreve Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde Hatay’da gerçekleşen yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı adayı olan Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Seçimlerin ardından, Öntürk mazbatasını almak üzere Antakya ilçesinde bulunan İl Seçim Kurulu’na gitti ve mazbatasını teslim aldı. Göreve resmen başlayan Öntürk, ilk olarak partilileri ile buluşmak üzere Antakya ilçesindeki EXPO alanında bir araya geldi.

Seçimlerde CHP adayı Lütfü Savaş’a karşı zorlu bir mücadele veren AK Parti adayı Mehmet Öntürk, 346 bin 060 oy alarak rakibini geride bıraktı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan ise seçim sonuçlarına itiraz etti. Ancak yapılan itiraz İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Öntürk, seçim zaferini partilileriyle birlikte kutlamak için EXPO alanında düzenlenen bir etkinliğe katıldı. İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını almanın verdiği gururla konuşan Öntürk, seçim kampanyası boyunca desteklerini esirgemeyen tüm Hataylılara teşekkürlerini iletti.

Seçim sonuçlarının ardından CHP’nin itirazı reddedilmesiyle birlikte Hatay’da yeni bir dönem başlamış oldu. Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladı ve halkın güvenini kazanarak önemli bir zafer elde etti. Partisinin desteğiyle sahaya çıkan Öntürk, seçim sürecinde yürüttüğü çalışmaların meyvelerini alarak Hatay’ın yeni belediye başkanı oldu.

İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Öntürk, yeni görevine başlarken Hatay’da yapacağı çalışmalarla ilgili planlarını paylaştı. Halkın ihtiyaçlarına yönelik projeler üzerinde çalışacaklarını belirten Öntürk, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini vurguladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde ettiği zaferle Hatay’ın yeni belediye başkanı olan Mehmet Öntürk, seçim çalışmaları sırasında ortaya koyduğu performansla halkın güvenini kazanmış ve seçimleri başarıyla tamamlamıştır. Gelecek dönemde yapacağı çalışmalarla Hataylıların beklentilerine yanıt vermeyi hedefleyen Öntürk, partisinin desteğiyle şehre önemli hizmetler sunmayı planlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Seçim Sonrası İtiraz Reddedildi, Mehmet Öntürk Mazbatasını Aldı ve Göreve Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!