G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Hastanede Cinsel Saldırıya Uğrayan Doktoru Protesto Ettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde bulunan bir devlet hastanesinde stajyer bir doktorun cinsel saldırıya uğrayarak öldürülmesi, ülkede büyük bir infiale sebep oldu. Olayın meydana geldiği hastanenin 36 saatlik mesainin ardından uyumak için dinlenme alanı olmaması sebebiyle stajyer doktorun seminer odasında uyuması sonucunda gerçekleşmişti. Bu vahim olay ülkenin her kesiminden binlerce kişinin sokaklara dökülmesine ve hastanenin yağmalanmasına neden oldu. Protestocular, hastanede yaşanan bu dehşet verici olayı kınıyor ve adalet talep ediyordu.

Sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrılar sonucunda Binlerce kişi, Batı Bengal eyaleti genelinde yürüyüş yaparak bu dehşet verici olayı protesto etti. Eyaletin başkenti Kalküta’da yapılan gösteride, binlerce kişi mum ışıkları ve meşalelerle “Adalet istiyoruz” sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Göstericilerin içerisinde acil servisi yağmalayan ve polisle çatışmaya giren kimliği belirsiz kişiler de bulunmaktaydı. Polis müdahalesi sonucu çıkan olaylarda araçlar hasar gördü ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı.

Doktorun ölümüne neden olan saldırıya karıştığı iddia edilen bir hastane çalışanı tutuklanmıştı. Ancak olayın örtbas edildiği ve ihmal edildiği yönündeki iddiaların artması üzerine dava Federal Merkezi Soruşturma Bürosu’na devredilmişti. Yaşanan tüm bu olaylar, Hindistan genelinde öfkeye ve hüsrana neden oldu. Başkent Yeni Delhi ve diğer şehirlerde küçük çaplı protestolar düzenlendi ve acilen adaletin yerini bulması gerektiği vurgulandı.

Yaşanan bu trajik olay, sadece bir doktorun hayatına mal olmamış, aynı zamanda toplumda derin yaralar açmıştı. Cinsel saldırı ve cinayet suçlarına karşı daha sıkı yasal düzenlemelerin yapılması, sağlık çalışanlarının daha iyi korunması ve adalete olan güvenin artırılması gerekiyordu. Ülke genelinde artan protestolar, sadece bu tek olayın yarattığı öfkeyi değil, genel olarak adalet ve güven eksikliğine karşı bir tepkiydi. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenler konusunda hükümet ve sosyal kuruluşlar üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelilerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hastanede Cinsel Saldırıya Uğrayan Doktoru Protesto Ettiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!