G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.149.687,05

Harita Genel Müdürlüğü İçin Yeni Düzenleme Resmi Gazete’de Yayımlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni düzenlemeye göre, kamu kurumlarından talep edilen mal ve hizmetler için ödenecek bedeller Millî Savunma Bakanlığı bütçesine dahil edilecek. Bu karar, Resmi Gazete’de duyuruldu. Bu sayede, Harita Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu hizmetlerin finansmanı sağlanacak.

Özel bütçeli idareler ve diğer kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet bedelleri Harita Genel Müdürlüğü’nün muhasebe biriminin hesabına yatırılacak. Soruşturma izni verme ve yürütme yetkisi ise Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile general ve amirallerin son rütbeleri ve görevlerine göre yapılacak.

TSK personelinin kimlik ve görevleri hakkında medya araçlarıyla bilgi verilmesi yasaklanacak. Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda askeri birlik komutanı, askeri kurum amiri veya hukuk hizmetleri başkanının yazılı emriyle tehlike veya suçlarla ilgili aramalar yapılabilecek.

TSK’dan mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamadan ayrılan subaylar belirlenen tazminatları ödemek zorunda kalacaklar. Askeralma Kanunu’na yedek astsubay statüsü eklendi ve astsubay adaylarına belirli bir maaş ödenecek.

Pilot subaylara uçuş karşılığı ödeme ve ilave tazminatlar verilebilecek. Ayrıca, TSK’dan ayrılan pilot subaylara belirli koşullar altında toptan ödeme yapılacak. Bu düzenlemelerle pilotların yükümlülük süreleri ve tazminatları düzenlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Harita Genel Müdürlüğü İçin Yeni Düzenleme Resmi Gazete’de Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!