USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.057,27

Hakkari’de Deprem Riskine Karşı AFAD Hazırlıklara Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD, Hakkari depremi için hazırlıklara başladı. Hakkari kent merkezine ve Yüksekova ilçesine 1000’er, Şemdinli’ye 500 konteyner ile kent geneli için 10 bin çadır gönderilecek. 200 konteyner Şemdinli’ye yerleştirildi. Vali Ali Çelik, deprem uzmanlarının uyarılarını dikkate alarak önlemler aldıklarını ifade etti. AFAD koordinasyonunda Hakkari’de 3 ayrı konteyner alanı oluşturuldu ve güvenlik görevlilerine de eğitim verildi.

Binalarda yapılan dayanıklılık incelemelerinde Hakkari ve Yüksekova’da bazı kamu ve okul binaları boşaltıldı. AFAD, kent genelinde depreme karşı hazırlıklara başladı. 2 bin 800 çadır depolara bırakılırken, Şemdinli’ye ilk 200 konteyner vinçlerle yerleştirildi. Vali Ali Çelik, depreme karşı hazırlıkların devam ettiğini belirterek, AFAD’ın koordine ettiği eğitimlerin sürdüğünü ifade etti.

Vali Çelik, Hakkari’nin deprem kuşağında bulunduğunu ve deprem uzmanlarının uyarılarını dikkate aldıklarını vurgulayarak, AFAD koordinasyonunda olası deprem senaryoları için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Vali, kentte olası bir depremde arama kurtarma faaliyetlerini hızlı ve etkili bir şekilde yürütebilmek için ekiplerin hazırlandığını söyledi. Jandarma, polis ve öğretmenlerden oluşan 56 ekip oluşturuldu ve eğitimler devam etmekte.

Deprem için belirlenen alanlara konteynerle çadır depolama çalışmaları yapıldı. Hakkari merkezi ve Yüksekova’ya 1000’er, Şemdinli’ye 500 konteyner gönderildi. Vali Çelik, diğer konteynerlerin gelmeye devam edeceğini belirterek, toplam çadır sayısının kent geneli için 10 bine ulaşacağını ifade etti. Çukurca ve Derecik ilçelerinde de konteyner ve çadır kent alanları oluşturulacak. Yüksekova’ya 2 bin, Hakkari merkeze 800 deprem çadırı gönderildi. Lojistik depolar kurulacak ve AFAD desteği ile hazırlıklar sürdürülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de Deprem Riskine Karşı AFAD Hazırlıklara Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!