USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: “Pirahmetler Bölgesinde Altın Aranacak İddiaları Üzerine Açıklama”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gündeme gelen “Pirahmetler sahasındaki 1200 hektarlık alanda bir firmaya 2021’de altın arama ruhsatı verildiği” haberleri üzerine araştırma yaptıklarını açıkladı. Özcan, ruhsat verildiği iddia edilen alanları uydu fotoğrafları üzerinden göstererek süreci detaylı bir şekilde anlattı.

Başkan Özcan, “2021 yılında Pirahmetler köyü bölgesinde bir firmaya altın arama ruhsatı verildi. Daha sonra da ‘Altın aranacağı henüz belli değil’ gibi söylemler oldu. Bu konuyu göz ardı etmeyeceğimizi daha önce de belirtmiştik. Ancak, bizi çok şaşırtan ve üzen bazı gelişmeler yaşandı” dedi. Özcan, Pirahmetler bölgesinde siyanürle altın aratmaya asla izin vermeyeceğini vurgulayarak, vatandaşları konu hakkında bilinçli olmaları konusunda uyardı.

Başkan Özcan, At Yaylası bölgesinde Türkiye’nin en değerli torfu olduğunu belirtti. Bu bölgede çok kıymetli bir torf madeni bulunduğunu söyleyen Özcan, Pirahmetler bölgesinde altın olup olmadığı konusunda net bir bilginin olmadığını ifade etti. Özcan, At Yaylası ve Pirahmetler bölgesinde herhangi bir sondaj çalışmasının olması durumunda belediyenin haberdar edilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Özcan, At Yaylası’nda bulunan torf madeninin talan edilmemesi ve korunması gerektiğini vurgulayarak konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Özcan, bu konuyu TBMM’ye taşıyacaklarını ve cevap alamazlarsa çevreci örgütleri Bolu’ya davet edeceklerini dile getirdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu konuda süreci yakından takip edeceklerini ve vatandaşların bilinçli olmaları için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: “Pirahmetler Bölgesinde Altın Aranacak İddiaları Üzerine Açıklama”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!