G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.153.801,82

Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’a 19 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’a verilen 19 yıl 6 ay hapis cezasının ardından, Akış’ın görevden alınmasının detayları ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yargılandığı davanın sonucunda 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 31 Mart seçimlerinde yüzde 48.92 oy oranı ile DEM Parti Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Akış, 3 Haziran’da Van’da gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı, Akış hakkında açılan “terör örgütü üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla sürmekte olan bir soruşturmayı gerekçe göstererek görevden alınmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Hakkari Valiliği, il genelinde protesto eylemlerini yasaklamıştı. Hakkari Valiliği, Akış’ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediye Başkanlığı’na Vali Ali Çelik’in atanmasını duyurmuştu.

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması sonrası kayyum olarak atanan Vali Ali Çelik’in, seçimlerde kazanan Akış’ı tebrik ettiği ortaya çıkmıştı. Hakkari Valisi Ali Çelik’in, Hakkari Belediyesi’ne kayyum olarak atanmasının haber ajansı tarafından duyurulmuştu. 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’nin kazandığı Hakkari Belediyesi’ne polis baskını yapılmış ve Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış Van’da gözaltına alınmıştı.

Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın hapis cezası alması, Hakkari halkı ve siyasi çevreler arasında büyük yankı uyandırdı. Akış’ın görevden alınması ve yerine kayyum atanması süreci, Hakkari’deki siyasi gerginliği artırdı. Akış’a verilen hapis cezasının detayları, gelecek günlerde daha fazla tartışma konusu olacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’a 19 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!