G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Gordion Arkeofilm Festivali’nde Finale Kalan Filmler Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne geçen yıl dahil edilen Gordion Antik Kenti’nin tanıtım çalışmaları kapsamında 26-29 Eylül tarihlerinde “Gordion Arkeofilm Festivali” düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Belediyesi’nin destekleriyle Gordion Vakfı tarafından organize edilen festivale 87 ülkeden 827 filmle başvuru yapıldı. 10 profesyonel ve 8 öğrenci filmi finale kaldı.

Gordion Vakfı Başkanı Kadim Koç, filmleri değerlendiren yönetmen ve senarist ön jüri üyelerine teşekkürlerini iletti. Festivalde profesyonel kategoride finale kalan filmler arasında “Müzikli Bir Göç Masalı”, “The Time They Spent Here”, “Ağacın Ruhu”, “Symphony of The Knots”, “Neonteikhos” gibi yapımlar yer alıyor. Öğrenci kategorisinde ise “Sultanın Tacı”, “Portaraits Of Ajuda”, “Dev-i Nim”, “Safranbolu’nun Altın Çiçeği”, “I Will Cherish Your Love As A Beautiful Adornment” gibi eserler finale kalmayı başardı.

Festival, Türkiye, Fransa, ABD, İran, Hindistan gibi ülkelerden katılımcıların ilgisini çekti. Gordion Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde gerçekleşecek olan bu etkinlik, kültürel ve sanatsal açıdan zengin bir platform olacak. Finalde yarışacak filmler, jüri tarafından titizlikle incelenecek ve kazananlar belirlenecek. Gordion Arkeofilm Festivali, antik kent Gordion’un değerini dünya çapında tanıtmayı amaçlayan önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gordion Arkeofilm Festivali’nde Finale Kalan Filmler Açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!